Eğitim

AÖF sınav giriş ekranı! AÖF sınavları ne zaman bitecek?

Türkiye’de eğitim sisteminde dijitalleşme dönemi yaşanıyor. Corona virüsü salgını ile artan uzaktan eğitim sistemi, sınavlarında dijital kanallar üzerinden yapılmaya başlandı. Bu kapsamda bugün başlatılan AÖF sınavları online olarak gerçekleştirilecek. Peki, online sınav ekranına nasıl giriş yapılır? AÖF sınavları ne zaman bitecek?

Corona virüsü salgını nedeniyle 2020 bahar dönemi AÖF sınavlarının online olarak gerçekleştirilmesine karar verildi. 24 Haziran tarihinde başlayan sınavda her ders için 30 dakika veriliyor. Online sınava girecek öğrenciler ise sınav giriş ekranına nasıl ulaşacaklarını ve sınavların ne zaman biteceğini araştırıyorlar. Bu sene dijital kanallar üzerinde 24 Haziran’da başlayan sınavlar 8 Temmuz’da sona erecek. Peki, sınav giriş ekranına nasıl ulaşılır?

AÖF sınav giriş ekranı

https://www.anadolu.edu.tr/e-sinav linkini tıklayarak, Anadolu Üniversitesi online sınav giriş ekranına ulaşabilirsiniz. Giriş Ekranınında, “Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2019-2020 Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları 24 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Çevrimiçi Sınav Sistemine gitmek için Sınava Giriş butonuna tıklayınız.” İfadeleri yer almaktadır. Buradan sınava giriş butonuna tıklayarak, çevrimiçi sınav sistemine ulaşacaksınız. Bu sayfadan ise ‘Giriş için tıklayın’ butonuna tıklayacaksınız. Açılan ekrandan e-posta adresiniz veya TC kimlik numaranız ile şifre bilgilerinizi girerek, sınava giriş yapabilirsiniz.