EğitimGündem

AÖF mezunları dikkat! Diplomalar ne zaman verilecek?

2020-2021 dönemi AÖF mezunları için diploma ne zaman ve nasıl verilecek sorusu, öğrenciler tarafından merak edilenler arasında. Sınavlarını ve eksik derslerini tamamlayarak diploma almaya hak kazanan öğrenciler 14 Temmuz’dan itibaren AÖF bürosuna giderek imza karşılığı diplomalarını alabilecek.

Gönderilen mesaj sonrası öğrenciler AÖF bürosuna giderek diplomalarını elden teslim alabilecekler. Öğrenciler bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri yoluyla başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler. AÖF tarafından sitede yayınlanan bilgilere göre;

  • Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez.
  • AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz.
  • Mezunlarımıza diploma haricinde Geçici Mezuniyet Belgesi, Öğrenim Belgesi gibi mezuniyeti belirten belge verilmemektedir.
  • Fakülteye dönem öğretim gideri ve dönem öğrenim ücreti/ dönem öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir.
  • Mezunlarımız diplomasını teslim almadan önce üzerindeki bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmelidir.
  • Öğrenciler diplomanın düzenlenmesinden sonra kimlik bilgilerinde meydana gelen değişiklik önceki durumu geçersiz kılmayacağından diplomalarını bilgi değişikliğini gösteren resmi belge ile birlikte kullanmaları gerekmektedir.
  • Diploma, illerde bulunan AÖF bürolarımız aracılığıyla imza karşılığında teslim edildiği için mezunun adresine veya istediği resmî kurumlara posta ve kargo ile gönderilmemektedir.

Sertifika programıyla hayalinizdeki mesleğin eğitimini alabilirsiniz

Türkiye halkı en çok hangi meslek gruplarına güveniyor?

Hayalinizdeki meslek bambaşka ancak yürüdüğünüz yol kaygılarınız sonucu başka bir yol olduysa e-sertifika programları tam da size göre. Yabancı dil eğitimi almak ya da geliştirmek, sinemadan bahçe tasarımına kadar akla gelebilecek birçok alan için açılmış programlar mevcut. Herkesin ilgi alanına göre yönelebileceği kurslar 250 TL karşılığında başvuruya açık. Anadolu Üniversitesi bünyesinde hazırlanan sertifika programları 112 farklı alanı kapsıyor ve her yıl bahar,güz ve yaz dönemi olmak üzere üç kere açılıyor. Programları detaylı incelemek ve başvuru yapmak için Anadolu Üniversitesi’nin sitesini ziyaret edebilirsiniz.