Eğitim

AÖF kayıt işlemleri ve şartları nelerdir? AÖF gerekli evraklar nelerdir?

Örgün eğitime katılamayan bir çok kişi Açık Öğretim Fakültesini (AÖF) tercih ediyor. Bu nedenle AÖF araştırmaları yapılıyor. Peki, AÖF kayıt işlemleri için gerekli şartlar nelerdir?, AÖF kayıtlarında gerekli evraklar nelerdir?

Açık Öğretim Fakültesi kaydı için istenen belgeler nelerdir? egehaber.com AÖF kayıt işlemleri için istenen şartları, ücretini, bölümleri ve kaydınıza dair yenilemenin nasıl yapılacağına dair detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

AÖF Kayıt İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

AÖF kayıt işlemleri için bazı belgeler sizden talep edilir.  egehaber.comBu talep edilen belgelerin eksiksiz olarak Açık öğretim bürolarına kayıt dönemlerinde teslim edilmesi durumunda AÖF kayıt işlemi gerçekleştirilebilir. İlgili belgeler aşağıda sıralanmaktadır:

AÖF başvuru belgesi
Öğrenci bilgi formu
Öğrenim belgesi
AÖF kayıt bilgileri sorgulama sonuçları
Erkekler için askerlik durumunu gösterir belge

AÖF Kayıt İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

AÖF kayıt  işlemleri için aranan şartlar kayıt türünün ne olduğuna göre değişkenlik gösterir. AÖF kayıtlarında toplamda 4 adet kayıt türü bulunur:

Yeni Kayıt
İkinci Üniversite
Dikey Geçiş
Yatay Geçiş

Açıköğretim fakültesine geçiş yapmak için yukarıdaki kayıt türlerinin hepsinin farklı koşulu vardır. egehaber.com Açık öğretim fakültesine kayıt için lise mezunu ya da dengi okullardan mezun olunması gerekir. İlgili ana şart ile birlikte aşağıda bazı özel durumlar için AÖF kayıt işlemleri ve şartları detaylandırılmaktadır:

Yeni Kayıt Yaptırmak İçin: Yeni kayıt yaptırmak isteyen kişiler lise mezunu olması gerekir.
İkinci Üniversiteye Kayıt İçin: İkinci üniversiteye kayıt olmak isteyen kişiler bir örgün üniversiteden mezun olması ya da örgün üniversiteye devam etmesi gereklidir.
Yatay Geçiş Yaptırmak İçin: Yatay geçiş yaptırmek isteyen kişiler örgün üniversitelerden geçiş sağlayarak Açıköğretim fakültesine geçiş yapabilirler.
Dikey Geçiş Yaptırmak İçin: Dikey geçiş yaptırmak isteyenler Meslek Yüksek Okullarından (MYO) ya da Açık öğretim fakültelerinden 2 yıllık bölüm mezun olmaları gerekir.

Hangi AÖF Bölümlerine Kayıt Yaptırılabilir?

AÖF kayıt işlemleri yer alan bölümler farklı fakülteler altında toplanmaktadır. Bunlardan birini seçip istediğiniz fakültede okuma hakkına sahip olabilirsiniz. Bu fakülteler:
Açıköğretim Fakültesi
İşleme Fakültesi
İktisat Fakültesi
Olarak 3 başlık etrafında toplanmaktadır. Fakültelerin ise içerikleri şu şekildedir:

Açıköğretim Fakültesi: Her kişini okuması, doğru bir eğitim alması gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda kişi okumaya devam edemez ve yarıda bırakmak zorunda kalır.  egehaber.comAçıköğretim fakültesi de her kişinin eğitim alabilmesi için online olarak uzaktan derslere katılım sağlanması gerekmektedir. Açıköğretim bürolarından kitap alabilir ya da videokonferans gibi sistemleri kullanarak eğitiminize devam edebilirsiniz.
İşletme Fakültesi: Uluslararası Ticaret ve Lojistik, İşletme, Konaklama İşletmeciliği, Havacılık Yönetimi gibi bölümlerden birini seçip uzaktan eğitim alabilirsiniz. Okuduğunuz bölümle ilgili basılı kitap, online ders ve uzaktan eğitim hakkınız bulunur.
İktisat Fakültesi: Kamu Yönetimi, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Ensdüstri İlişkileri, Kamu Yönetimi ve Maliye bölümlerinden birini seçip eğitiminize uzaktan devam edebilirsiniz.
Derslerin içeriği hakkında bilgi sahibi olmak için https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/ adresini ziyaret ediniz.

AÖF Kayıt Ücretleri Ne Kadardır?

Açıköğretime kayıt ücretleri kayıt yaptırmak istediğiniz fakülte ve bölüme göre değişmektedir. En az 265 TL en çok 530 TL olarak ücretler belirlenmiştir. Örneğin, AÖF kayıt için Çocuk Gelişimi bölümü ücreti 265 TL, İlahiyat (Arapça) 530 TL olarak belirlenmiştir. Diğer bölümlerin ücretleri hakkında bilgi almak için www.anadolu.edu.tr/acikogretim internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

Açıköğretim fakültesinde kayıt yenilemek için ilk olarak 220 TL kayıt yenileme ücreti anlaşmalı bankalara yatırılır. Kayıt yenileme ücretinin yatırılması ardından Açık öğretim büroları üzerinden kayıt yenileme işlemi yapılabildiği gibi online olarak www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi üzerinden kayıt yenileme işlemi gerçekleştirilebilir. Kayıt olduktan sonra ders seçme ve ekleme yaparak yeni öğrenim yılı için uygulamanız gereken prosedürleri tamamlayabilirsiniz.

AÖF Kayıt İletişim Adresi Nedir?

Aöf kayıt olmak için iletişim numarası 0850 200 46 10’dur. Bu numarayı arayarak aklınıza takılan her soruya cevap alabilirsiniz:

Fakülteler hakkında bilgi alabilirsiniz.
Ders ücretleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
Kayıt için gerekli evrakların içerikleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: egehaber.com