Ekonomi

Anneler, devlet tarafından destekleniyor! Kimsenin bilmediği devlet- kadın destekleri ile binlerce liralık nakdi yardım yapılıyor! Kadın destekleri

Sosyal devlet olma sorumluluğunu birçok alanda geliştirdiği projeler ile yerine getiren Türkiye Cumhuriyeti, kadınların yeni dönemde iş hayatında daha çok var olmaları amacı ile de çeşitli projeler geliştirdiğini duyurarak doğum yapan annelere farklı alanlarda destek olacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan anne destekleri, yeni dönemde anne olmuş ve bu neden ile çalışma hayatına ara vermiş ya da mevcut mesai saatlerini dolduramayacak olan kadınlara yönelik destek programlarını içermektedir. Bu programlar, yeni annelerin bebeklerine olan bakımlarını sağlarken, iş hayatından da kopmamaları amacı ile geliştirilmiştir.

Emzirme Ödeneği 2022

Emzirme ödeneği, doğumdan önce çalışan annelere ya da eşi yeni doğum yapmış olan ve çalışmayan babalara verilen destek programını kapsamaktadır. Bu destek programının ücreti 2021 yılında 232 TL iken yeni dönemde açıklanan mali veriler çerçevesinde tekrar hesaplanarak 316 TL’ye yükseltilmiştir.

İş Görmezlik Ödeneği 2022

Yeni doğum yapmış olan ve doğumdan önce çalışma hayatı bulunan kadınlara devlet tarafından sunulan destek hizmetlerinden biri de iş görmezlik ödeneği kapsamında ulaştırılmaktadır. Bu hizmet, doğumdan önce ki 8 hafta ve doğumdan sonra ki 8 hafta boyunca çalışma hayatına ara vermek zorunda olan yeni annelere sunulmaktadır.

İş görmezlik ödeneği kapsamında yeni annelere sunulan nakdi hizmet tutarı, kadınların doğumdan önce ki çalışma hayatlarında aldıkları aylık ücrete göre hesaplanmaktadır. Yardımın alt limiti 12 bin 454 TL, üst limiti ise 47 bin 749 TL olarak hesaplanmıştır.

Doğum Parası 2022

Doğum parası, doğumdan önce çalışma hayatı olan ya da kendisi çalışma hayatı içerisinde bulunmamasına rağmen eşi sigortalı olan kadınlara sunulan bir hizmettir. Söz konusu hizmet kapsamında belirlenmiş olan nakdi yardım tutarları, şu şekildedir:

  • Birinci çocuk: 300 TL
  • İkinci çocuk: 400 TL
  • Üç ve daha fazla çocuk: 600 TL