Ekonomi

Anne veya babanızı kaybettiyseniz, evlilik masraflarınız devletten: 24 maaşlık nakit desteği verilecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu resmi nikah yapma hazırlığında olan çiftlere seslendi. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili şartları sağlayan vatandaşlara, çeyiz parası hizmeti sunulacağı bildirildi.

Evlilik Hazırlığı Yapanlara Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Nakit Desteği!

Geliştirdiği emeklilik hizmetleri ve diğer projeleri sayesinde ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde çeyiz parası yardımı yapacağını da duyurdu. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu yardım hizmetinden yalnızca ilgili şartları sağlayan kadın bireylerin yararlanabilecekleri bilgisi kaydedildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan resmî açıklamalara göre babasını, annesini veya her iki ebeveynini birden kaybetmiş ve onlardan kalan maaşları almaya hak kazanmış olan yetimlere, evlilik hazırlıklarında harcadıkları tutarlara destek olmak amacı ile 12- 24 maaş tutarında nakit hizmetinin sunulacağı bilgisi kaydedildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Çeyiz Parası Hizmetine Kimler Başvuru Yapabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun evlilik hazırlığı içerisinde olan vatandaşlar için geliştirmiş olduğu çeyiz parası yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar için başvuru şartları belli oldu. Buna göre kamu kurumundan evlilik desteği almak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken başvuru kriterleri şu şekilde sıralandı:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından men edilmemiş olmak
  • Kadın olmak
  • İlk resmi nikahlı evliliğini yapacak olmak
  • Herhangi bir kurumda sigortalı olarak çalışmıyor olmak
  • Annesini, babasını veya her iki ebeveynini birden 2008 senesinden sonra kaybetmiş olmak ve ilgili tarihten sonra yetim aylığı almaya başlamış olmak

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Çeyiz Parası Hizmetine Nereden ve Nasıl Başvuru Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun evlilik hazırlığı içerisinde olan yetimler için geliştirmiş olduğu çeyiz parası yardımı hizmetine, resmi nikahın tamamlanmasının ardından başvuru yapılması gerekmektedir. Söz konusu hizmet başvuruları, bağlı bulunulan SGK İl Müdürlüğü tarafından kabul edilmektedir. Başvurular, resmi nikahın üzerinden 5 yıl geçmeden yapılmalıdır.