Sağlık

Anketlere göre kimse Sağlık Bakanı’na güvenmiyor!

MetroPoll Araştırma'nın yaptığı ankete göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı koronavirüs vaka verilerine kimse güvenmiyor.

MetroPoll Araştırma Şirketi, Türkiye gündeminde çokça tartışılan koronavirüs verileri ile ilgili bir anket düzenledi. Ankete göre, hükümetin yayınladığı koronavirüs vaka verilerine AKP’lilerin yüzde 33,7’si, MHP’lilerin yüzde 37’si inanmıyor. Anket sonuçları açıklanan verilere inanmayanların oranı ise toplamda 58,9.

Araştırmada vatandaşlara açıklanan rakamların şeffaf olduğunu düşünüp düşünmedikleri soruldu. Çıkan sonuca göre; halkın yüzde 36,2’si verilerin şeffaf olduğunu düşünürken, yüzde 58,9’u şeffaf davranılmadığını düşündüklerini beyan etti. Araştırmaya katılanların yüzde 4,9’u ise fikrinin olmadığını ya da cevap vermek istemediklerini söyledi.

MetroPoll Araştırma Şirketi elde ettiği yeni anket sonuçlarını geçtiğimiz Nisan’da aynı konuda yaptığı anket sonuçlarıyla kıyasladı. Araştırma şirketinin yaptığı önceki ankette, halkın yüzde 62,3’ü şeffaf davranıldığını, yüzde 30’u ise şeffaf davranılmadığını beyan etmişti.

2018 yılında yapılan 24 Haziran genel seçimlerinde o verilen partilere göre dağılım ise dikkat çekti. AKP’li seçmenlerin yüzde 33,7’si açıklanan verilerin şeffaf olmadığını düşünürken, yüzde 7’si ise soruya cevap vermedi. AKP ile Cumhur İttifakı’nın bir diğer ortağı olan MHP’ye oy veren seçmenlerin ise yüzde 37,4’ü  verilerin şeffaf olmadığını beyan etti. MHP’ye oy veren seçmenlerin yüzde 3,2’si ise soruya yanıt vermedi.