Gündem

Ankara’yı sel vurdu: Araçlar suya gömüldü!

Ankara’da etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle zor anlar yaşandı. Şiddetli yağış sele neden oldu. Cadde ve yollar göle dönerken, araçlar suya gömüldü. Çok sayıda vatandaş iş makineleriyle kurtarıldı. Bir lisenin giriş katında sular 1 metre yüksekliğe kadar ulaştı. Panik yaşayan öğrencileri itfaiye kurtardı.

Ankara’da şiddetli yağış hayatı felç etti. Dün yapılan uyarıların ardından bugün öğle saatlerinde etkili olan kuvvetli yağış sele döndü. Cadde ve yollar, biriken yağmur suyuyla göle döndü. Sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Bazı dükkan ve evleri de su bastı. Yenimahalle ilçesinde mazgalların tıkanması sebebiyle oluşan su birikintileri nedeniyle bazı araçlar hareket etmekte zorlanırken, yer yer işyerlerini de su bastı. Bazı vatandaşlar canlarını araçların üstüne çıkarak kurtardı.

İŞ MAKİNESİYLE KURTARILDILAR

Yolda kalan minibüsteki yolcular için itfaiyeye haber verilirken yolcular, iş makinesinin kepçesi ile tek tek minibüsten alınarak kurtarıldı. Keçiören ilçesinde de caddeler, suyla kaplandı. Fetih Anadolu Lisesi’nin giriş katına dolan sel suları, 1 metre yüksekliğe ulaştı. Panik yaşayan öğrenciler, itfaiyeciler tarafından kurtarıldı.

Kent genelinde etkili olan yağış nedeniyle Etimesgut, Sincan, Çankaya ilçelerinde de benzer görüntüler ortaya çıktı.