EkonomiGündem

Ankara’da ikamet edenler için müjdelendi: Karşılıksız 2150 TL verileceği duyuruldu!

Ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlar tarafından destek haberleri yakından takip ediliyor. Belediyeler de dar gelirli aileler için harekete geçti. Ankara’da ikamet eden ihtiyaç sahiplerine doğalgaz desteği sağlanıyor. Doğalgaz yardımı kapsamında 2150 TL’ye kadar destek sağlanıyor.

Ankara doğalgaz yardımı başvuruları detayları merak ediliyor. Doğalgaz yardımı başvurusu yapan vatandaşlara 2150 TL’ye kadar yardım gerçekleşecek. Söz konusu yardımdan yararlanmak isteyenlerin aşağıdaki adımları izlemesi gerekiyor.

Devletin belirlediği 3294 sayılı kanun kapsamında bulunan vatandaşlardan olmak,

İhtiyaç sahibi kişiler,

Dar gelirli kişiler

İhtiyaç sahibi kişiler,

65 yaş ve üstü kişiler

Asgari ücretin altında yaşamaya çalışanlar

Aldığı ücret asgari ücret miktarının 1/3 oranında olması

Üzerinize kayıtlı taşınmaz mülkün bulunmaması

Sosyal güvencenizin bulunmaması

Başkent kart sahibi olmanız

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından aranan şartlardan birisidir. Eğer siz de bu şartlardan birisine uyum sağlıyorsanız doğalgaz yardımından fayda sağlayabilirsiniz. Bu konu hakkında merak ettiğiniz her konu başlığını https://baskent153.ankara.bel.tr/Basvuru/1 sitesine giriş yaparak hızlı ve güvenilir bir şekilde öğrenebilirsiniz.

ANKARA DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL SORGULANIR?

Ankara doğalgaz yardımı sorgulama ekranına internet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ankara-bb-talep-oneri-basvuru sitesine giriş yaparak e devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. Bu yardım türüne dâhil olduktan sonra en fazla 1 ay içerisinde yardım ücretini alabileceksiniz. Verilecek olan bu ücret 2022 senesi için 2150 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

EN AZ 500 TL YARDIM YAPILACAK

Ankara Büyükşehir belediyesi başkanı Mansur Yavaş doğalgaz yardımı yapacağının müjdesini yurttaşları ile paylaştı. Bu yardım kapsamında, 203 bin 626 aileye başkent kartlarına en az 500 Türk Lirası doğalgaz yardımı yapacağını duyurdu. Bu yardımın toplam ücreti ise 2022 senesi için 101 milyon 813 bin Türk Lirası olarak belirlenmiştir.