EkonomiGündem

Ankara’da ikamet eden tüm vatandaşlar dikkat: Karşılıksız 500 TL verilecek!

Ankara’da ikamet eden vatandaşları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Ankara’da ihtiyaç sahipleri için harekete geçildi. Alınan karara göre, kentte ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz yardımı yapılıyor. Dar gelirli aileler başvuru yapmaları durumunda doğalgaz yardımından yararlanabilecek.

5 OCAK’TA YAPILACAK

Ankara’da doğalgaz yardımı veriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından doğalgaz yardımı kararı alındı. Bu kapsamda, doğalgaz yardımı başvurusu onaylananlara 500 TL verilecek. Söz konusu doğalgaz yardımı 5 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Peki, doğalgaz yardımı başvuruları nasıl yapılır?

Söz konusu yardımdan yararlanmak isteyenlerin aşağıdaki adımları izlemesi gerekiyor.

Devletin belirlediği 3294 sayılı kanun kapsamında bulunan vatandaşlardan olmak,

İhtiyaç sahibi kişiler,

Dar gelirli kişiler

İhtiyaç sahibi kişiler,

65 yaş ve üstü kişiler

Asgari ücretin altında yaşamaya çalışanlar

Aldığı ücret asgari ücret miktarının 1/3 oranında olması

Üzerinize kayıtlı taşınmaz mülkün bulunmaması

Sosyal güvencenizin bulunmaması

Başkent kart sahibi olmanız

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından aranan şartlardan birisidir. Eğer siz de bu şartlardan birisine uyum sağlıyorsanız doğalgaz yardımından fayda sağlayabilirsiniz. Bu konu hakkında merak ettiğiniz her konu başlığını https://baskent153.ankara.bel.tr/Basvuru/1 sitesine giriş yaparak hızlı ve güvenilir bir şekilde öğrenebilirsiniz.

ANKARA DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL SORGULANIR?

Ankara doğalgaz yardımı sorgulama ekranına internet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ankara-bb-talep-oneri-basvuru sitesine giriş yaparak e devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.