Gündem

Ankara’da EGO Otobüsleri, Metro ve Ankaray kullananlar dikkat: 5 gün sonra ücretsiz olacak!

Ankara’da EGO otobüs kullanan tüm vatandaşları ilgilendiriyor. Ankara’da yaşayan vatandaşlar 29 Ekim’de yani 5 gün sonra toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağını internet sayfaları üzerinden araştırıyorlar.

Ankara’da otobüs, metro, teleferik gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Ankara Belediyesi tarafından konuyla ilgili yeni bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz sene EGO Otobüsleri, Metro ve Ankaray için yapılan açıklamada, vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceği bildirilmişti. Bu nedenle bu sene de ulaşımın ücretsiz olması bekleniyor.

Geçtiğimiz sene konu ile ilgili açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçları ile (EGO Otobüsleri, Metro ve ANKARAY) “Cumhuriyet Bayramı”mızın 97. yılı olan 29 Ekim 2020 Perşembe günü vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet verilecektir.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan “İlk Mahalli İdare seçimlerine kadar dini ve milli bayram günlerinde saat 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’e kadar EGO Genel Müdürlüğüne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılması …” Kararı gereği vatandaşlarımız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden, ücretsiz faydalanabileceklerdir.