Manisa Haberleri

Ana Karnından Ana Kucağına Söyleşileri'nin üçüncüsü Manisa’da gerçekleşti!

Geçtiğimiz aylarda ilk ikisi Mardin ve Samsun’da gerçekleşen ve ebeveynlerin yoğun ilgi gösterdiği, temel amacı anne ve anne adaylarını gebelik, doğuma hazırlık, doğum, lohusalık, emzirme ve yeni doğan bebek bakımı hakkında bilgilendirmek ve onların deneyimlerine katkı sağlamak olan “Ana Karnından Ana Kucağına Söyleşileri”nin üçüncüsü Manisa’da gerçekleşti. Programın ilk bölümü 7 Ekim tarihinde, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm. Dr. Leyla ARICI, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Hüseyin YARALI, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Levent DİNÇER Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa TOKMAK ve Başkan Yardımcılarının katılımı ile Manisa il Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde Merkezefendi Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Bu kapsamda Kamu Hastaneleri, Özel Hastaneler ve Üniversite Hastanesinde bu alanda görev yapan ebelere yönelik “Ana Karnından Ana Kucağına” konularını kapsayan bir kurs programı da düzenlenerek, annelerin kaliteli sağlık hizmetlerine erişimi konusunda ebelerin de güncel mesleki bilgi edinmelerine önemli destek sağlandı. Ebeler tarafından son derece yararlı bulunan eğitimler, alanında uzman üniversitelerin ilgili ebelik bölümü öğretim üyeleri ve uzman dernek eğitimcileri tarafından verildi. Eğitim programı sonunda 61 ebeye katılım sertifikası verildi.

60 ANNE ADAYI KATILDI

Projenin ikinci bölümü olan anne ve anne adaylarına yönelik yapılan bilgilendirme söyleşisi, 8 Ekim’de Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Manisa Şehir Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 60 anne adayının katıldığı söyleşi programı, Jinekolog Dr. Arzu İlknur Özdemir Aydoğdu, Uzm. Psikolog Semiha Afyonlu Kaya ve Uzm. Ebe Nesibe Üzel’in değerli katılımlarıyla bir kez daha anne bebek sağlığını ve psikolojisini ilgilendirecek önemli konular ele alınarak annelere ilham oldu. Anadolu Ebeler Derneği’nin proje yürütücülüğünde, “Anne Dönüşür, Dünya Değişir” mottosuyla hizmet veren Mothers’Land ‘in fikir anası olduğu Mustela® Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle Manisalı ebeveynler için düzenlenen “Ana Karnından Ana Kucağına” söyleşisi, Idecon Idea & Congress Kurucusu Yaprak Yapsan’ın moderatörlüğünde annelerin en çok merak ettiği Gebeliğe Hazırlık, Doğum Fizyolojisi ve Doğum, Anne Sütünün Önemi ve Emzirme, Doğum Sonrası Anne ve Bebek Bakımı konuları hakkında tecrübelerini ve bilgilerini aktarması ile annelere yol gösterdi. Manisalı anneler ve ebeler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan ve özellikle annelerin kafalarındaki önemli sorulara uzmanlar tarafından cevap bulunduğu etkinliğin ardından Üzel, temel amaçlarının farklı coğrafyalardaki annelere ulaşmak olduğunu hatırlatarak farklı şehirlerde etkinliğin devam edeceğini söyledi.

MUSTELA HAKKINDA

Fransız Expanscience Laboratuarları'nın Anne Bebek cilt bakım markası olan Mustela, 60 yılı aşkın süredir yenidoğanlar, bebekler, çocuklar, hamilelik öncesi ve sonrası dönemi için; bebekler, gebeler ve yeni annelere yönelik cildin özel tüm ihtiyaçlarına yenilikçi dermo kozmetik ürünler geliştirmektedir.

Bir yanıt yazın