Sağlık

Amerikan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi koronavirüsün havdan da bulaştığını resmen açıkladı!

Amerikan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi, koronavirüsün bulaşma şekillerine dair çarpıcı bir sonucu açıkladı. Yayımlanan raporda virüsün havadan bulaştığı resmen kabul edildi. 

Amerikan Hastalıkları ve Kontrol Merkezi CDC, geçtiğimiz aylarda korona virüs ile ilgili yayımladığı raporda, hastalığın hava yoluyla da bulaşabileceğini belirtmiş ancak daha sonra bu raporu geri çekerek, hastalığın havadan bulaştığına dair yeterli kanıt olmadığını açıklamış ve yayınlanan raporun taslak olduğunu duyurmuştu.

RESMEN KABUL ETTİLER

Amerikan Hastalık ve Kontrol Önleme Merkezi, korona virüs kılavuzunu güncelleyerek hastalığın havadan bulaştığını resmen kabul etmiş oldu.

KAPALI ALANLAR TEHLİKELİ

CDC’den yapılan açıklamada, “Korona virüs birkaç dakika ile saatler arasında havada kalabiliyor. İnsanların en az 1,8 metre uzakta olması gerekiyor, çünkü bu mesafeden daha yakındakiler enfekte olabilir. Virüsün bulaşmasındaki en önemli etkenlerden biri de yetersiz havalandırılan alanlar” ifadeleri kullanıldı.

Raporda yayınlanan açıklamanın yanında merkez, hastalığın yine de havadan bulaşma ihtimalinin, temas ile bulaşma ihtimalinden çok daha az olduğunu kaydetti.