Gündem

Amazon Hisselerinde Sert Düşüş! 20 Yılın En Düşük Gelir Artışı Açıklandı!

E-ticaret sektöründe gösterdiği etkin faaliyet ile oldukça başarılı işler çıkaran, teknoloji devi Amazon, 2022 yılı ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Açıklanan verilere göre, yılın ilk üç ayında 3,8 milyar dolar tutarında net zarar açıklandı.

Amazon Hisse Başına Zarar Açıkladı

Açıklanan bilanço raporundan sonra, Amazon şirketinin borsada işlem gören hisseleri için beklenen, hisse başına 8,4 dolar kâr gerçekleşmedi ve hisse başına 7,56 dolar zarar edildiği açıklandı. Geçen senenin aynı dönemi için açıklanan bilanço raporunda ise hisse başına 15,79 dolar tutarında kâr edildiği açıklanmıştı.

Amazon Hisseleri Çakıldı

2015 yılından bu yana ilk defa ilk çeyrek için zarar açıklayan bilişim devi Amazon, geçen sene ilk çeyrekte 8,1 milyar dolar net kar açıklamıştı. Bu gelişmeler neticesinde, Amazon’un borsada işlem gören hisselerinde dün itibarı ile yüzde 10 seviyesinde bir düşüş meydana geldi.

Amazon, Rivian’a Yapılan Yatırımlardan Zarar Etti

Amazon’un son zamanlarda yatırımlarını, elektrikli araç üreticisi Rivian’ın hisselerinde değerlendirdiği tüm kamuoyu tarafından biliniyor. Amazon’un bu senenin ilk çeyreğinde zarar açıklamasının sebeplerinden birinin, Rivian’ın bilanço raporlarına göre ilk çeyrekte 7,6 milyar dolar zarar etmesi olduğu düşünülüyor.

Ayrıca Amazon tarafından yapılan açıklamaya göre, 2022 yılının ikinci çeyreğinde 121 miyar dolar tutarından gelir elde etmeyi öngörüyor. Bloomberg tarafından yapılan bir ankette ise, Amazon’un 2022 yılı ikinci çeyreğinde 125 milyar dolar gelir elde edeceği tahmin edilmişti.

Son 20 Yılın En Düşük Gelir Artışı

Geçen senenin ilk çeyreğine göre gelirini yüzde 7 seviyesinde artıran Amazon, 2022 yılı ilk çeyreği için gelirini 116,43 milyar dolar olarak açıkladı. Bloomberg anketinde ise Amazon’un 116,43 milyar dolar tutarında ilk çeyrek geliri elde etmesi tahmin ediliyordu.

2022 yılının ilk çeyreği için açıklanan gelirdeki yüzde 7 oranındaki artış, son 20 yıl içerisinde ilk çeyrek gelir artışlarının en düşüğü olarak kayıtlara geçti. Pandemi esnasında yürüttüğü başarılı operasyonlarla dikkat çeken Amazon, 2021 yılının ilk çeyreğinde gelirlerini yüzde 44 oranında artırmıştı.