Spor

Altınordu Futbol Kulübü 96 Yaşında!

İzmir’in önemli futbol kulüplerinden Altınordu, 96. yılını Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutladı. Törende, Altınordulu olmanın önemine değinildi. Kutlamaya, geçmiş dönem başkan ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Hakan Orhunbilge, Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürü İsmail Karşı, Altınordu İcra Kurulu Üyesi Ali Ergöçmez, Altınordu Futbol Okulları Elitler U9 ve U10 takımı oyuncuları, spor yazarları ile kırmızı-lacivertli renklere gönül verenler katıldı. 

Cumhuriyet’in kurulan ilk kulübü olma özelliğini taşıyan Altınordu, kutlamalara Cumhuriyet Meydan’ında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Törende konuşan İkinci Başkan Halim Bezircioğlu, “Kulübümüzün 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Kulübe emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biz Altınordu olarak 96 yıldır bu kulübün bayrağını ayakta tutarak birçok şeyi başardık. Daha iyi günlere gideceğimizi düşünüyorum. Bugün 7’den 70’e herkesin saygı ve sempati duyduğu bir kulübüz ve öyle olmayı sürdüreceğiz” dedi.

ŞANLA ŞEREFLE DAHA NİCE YILLARA

İcra Kurulu Başkanı Barış Orhunbilge ise 96. yılı onurlu, şerefli ve asil bir şekilde geride bıraktıklarını belirterek, “Bugün bir anlamda kulübümüzün doğum günü dolayısıyla buradayız. Kurucumuz Süleyman Ferit Bey’in sözü ‘Yurdunuzdan aldığınızı yurdunuza veriniz.’ Bundan hareketle bu toprakların çocuklarına, bu ülkenin geleceğine yatırım yapıyoruz, onlar için çok çalışıyoruz. Başkanımız Seyit Mehmet Özkan’ın bize aşıladığı hep bir şey vardır: ‘Evlatlarımızı büyütürken de vefalı olmak’. Altınordu ile ben bu bakış açısının çok örtüştüğünü görüyorum ve düşünüyorum. Evlatlarımıza da özellikle sosyal faaliyet anlamında sürekli büyüklerine saygıyı, küçüklerine sevgiyi, bu kulübün tarihini anlatmaya çalışıyoruz. Yarınların ben Altınordu’nun olduğunu düşünüyorum. Bu armayı şanla ve şerefle daha nice 96 yıllara taşımayı hep birlikte Allah bize nasip eder. İnşallah yüzüncü yılda da bu toprakların çocuklarından kurduğumuz kadromuzla çok güzel yerlerde bu armayı temsil ederiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tören, toplu fotoğraf çekimi ve altyapı oyuncularıyla birlikte Altınordu Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi. Daha sonra Konak Diş Hastanesi önündeki Süleyman Ferit Eczacıbaşı heykeli ziyaret edilirken kurucu başkana çelenk bırakıldı. Altınordu Tarihçisi Kenan Akseki de Altınordu’nun kuruluşuyla ilgili çocuklar ve katılanlara önemli bilgiler aktardı.

Bir yanıt yazın