Ekonomi

Altın ve Dolar Fiyatları Düşmeye Devam Ediyor ! İşte Güncel Fiyatlar

Bilindiği gibi Türkiye piyasaları Ramazan Bayramı tatilinde. Ancak tatil günlerinde dahi Türk Lirası yabancaı para birimleri karşısında değerlenmeye devam ediyor. Altın ve dolar fiyatları düşmeye devam ediyor.

Türkiye 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının son gününe gelirken Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında değerlendirmesini sürdürdü. Bu bağlamda ekonomideki alınan önlemlerle birlikte piyasalardaki iyileşme devam ediyor. İyileşme kapsamında altın, dolar ve euro fiyatları düşmeye devam ediyor.

Bilindiği gibi Türkiye piyasası Ramazan Bayramı tatilinde. Bundan dolayı Türk Lirası uluslararası piyasalarda işlem görüyor ve değerini yüzde 1 arttırdı.

DOLAR VE EURO DÜŞÜYOR

Güne 6.81 lira seviyesinden başlayan dolar 6.7539 liraya kadar geriledi. Gün içinde ise en yüksek 6.8195 lira seviyesi görüldü. Bununla birlikte euro 7.4231 lira seviyesinden güne başlarken gün içinde en düşük 7.4038 lira, en yüksek de 7.4471 lira seviyesini gördü.

ALTIN FİYATLARI DA DÜŞÜYOR

Altın fiyatlarında da düşüş devam ediyor. Gram altındaki düşüşün iki sebebi bulunuyor. Buna göre ons fiyatlarındaki gerileme ve Türk Lirası’nın dolar karşısında güçlenmesi gram altın fiyatlarını düşürdü. Bu düşüş yaklaşık olarak 7 lira civarında oldu.

Güne 378 liradan başlayan gram altın en yüksek 380.3 lirayı, en düşük 374.1 lira seviyesini gördü. Ons altına bakıldığında ise düşüşün orada da devam ettiği görülüyor ve açılışta 1728 dolar olan ons altın en yüksek 1735 dolar, en düşük 1721 dolar seviyesini gördü.