Gündem

Altın fiyatları düşecek mi? Uzman isim açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, vatandaşlar tarafından araştırılan altın fiyatları düşecek mi? sorusuna cevap verdi. Peki altın ne zaman bozdurulmalı ve Ağustos'ta altın fiyatları ne olacak?

Son zamanlarda hızla yükselen altın fiyatlarında vatandaşlar düşecek mi? diye araştırmaya başlarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten altın fiyatları ile ilgili çok önemli açıklamalar geldi.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Vatandaşların en çok merak ettiği konulardan birisi de altın fiyatları düşer mi sorusunun cevabı oldu. Düğün sezonunun başlamasıyla değerlenen altın son 8 haftadır sürekli yükseliyordu. Katıldığı televizyon programında gram altınla ilgili önemli açıklamalar yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “İkinci dalga beklentisi, Londra ve New York’ta fiziki altın teslimatları ve ABD-Çin gerginliğiyle altınının ons tarafında 1818 dolar seviyesine kadar bir yükseliş olduğunu belirten Memiş, “Altın 1800 dolar seviyesinden çok da uzaklaşmak istemiyor.” dedi.

ALTINI NE ZAMAN BOZDURABİLİRİZ?

Mart ayından sonra birçok vatandaşın ekonomik anlamda sıkıntıları başladı. Koronavirüsten dolayı altını yatırım için kullanmak isteyen vatandaşlar, altın fiyatları daha da yükselecek mi sorularını soruyor. Altın fiyatlarının yükselmesinde etkili olan ne? Konuyla ilgili Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bu iki kanaldaki sürecin dışardan gelen haber akışlarına bağlı olduğunun altını çizen Memiş, “Ben teknik olarak 1760 dolar seviyesine kadar geri çekilme bekliyorum. Eğer 1800 dolar üzerinde kalıcı olmaya devam ederse yükselişler 1820-1827 dolar seviyesine kadar devam edebilir” dedi.