Politika

Almanya’ya giriş yapan her Türk vatandaşı şüpheli bir kaçak adayı olarak algılanacak!

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) – Malatya Yeşilyurt Belediyesinde ortaya çıkan ve daha sonra birçok belediyede iş birliğiyle yurt dışına insan kaçaklığı yapılmasının kamuoyuna yansımasıyla birlikte İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Oysa ki Bakanlık soruşturma ve kovuşturmasını uzun süre yapıldığı anlaşılan insan kaçakçılığı medyaya yansımadan önce başlatmalıydı, devletimizin itibarını sarsacak yasa dışı kaçakçılık girişimlerine seyirci kalmamalıyız.

Almanya’nın almış olduğu yeni kararla birlikte artık gri pasaportla Almanya’ya giriş yapan her Türk vatandaşı şüpheli bir kaçak adayı olarak algılanacak. İçişleri Bakanlığının bu vahim iddiaları soruşturup cezalandırması beklenirken işin içine bazı muhalefet belediyelerini de katarak olayı itibarsızlaştırma ve normalleştirme gayretlerini kınıyorum. Bakanlığın bu iddiasına karşın Yozgat Yerköy Belediye Başkanımız, Belediye faaliyetleri kapsamında yurt dışına gidenlerin listesini, gidiş ve dönüş tarihlerini açıklamış, gidenlerin tamamının geri döndüğünü belirtmiştir.

Sayın Bakandan, muhalefette yapıyor diye suçlayarak kolaya kaçmak yerine, meseleye ciddiyetle yaklaşmasını ve olayı ortaya çıkarıp suçluları cezalandırmasını bekliyoruz. Bu soruşturmanın sadece belediyeleri değil, gri pasaportu veren İçişleri Bakanlığını da kapsaması gerekiyor. Gri pasaportu veren İçişleri Bakanlığı, Sayın Bakan kendi Bakanlığına dair de bir soruşturma açmak zorunda.