Gündem

Almanya Artan Vakalar Nedeniyle Türkiye’yi Riskli Bölge İlan Etti

Almanya Hükümeti aldığı karar ile son zamanlarda artan vakalar nedeniyle Türkiye’yi “yüksek riskli bölgele” ilan etti. Türkiye’den Almanya’ya seyahat eden vatandaşlar aşı olduklarını belgelemek zorunda. Almanya’ya dönen vatandaşlar 10 gün zorunlu ev karantinasına girecek.

DW Türkçenin haberine göre; Almanya’nın salgın hastalıklarla mücadeleden sorumlu kurumu Robert Koch Enstitüsü (RKI) Türkiye’yi “yüksek riskli bölgeler” listesine dahil etti. Listede ABD, İsrail ve Kenya gibi ülkeler de bulunuyor.

Türkiye’de her geçen ün artan covid-19 vakaları nedeniyle böyle bir karar alındı. Karar kapsamında Türkiye’den dönen vatandaşlar Almanya’ya dönüşlerinde 10 gün süreyle ev karantinasına girecek. Karantinanın 5. gününde yaptıracakları testin negatif olması durumunda karantinaları sona erecek.

Aşı Zorunlu

Alınan kararlar neticesinde Türkiye’den Almanya’ya seyahat eden vatandaşlar aşı olduklarını ya da hastalığı geçirdiklerini belgelemek zorunda. Ayrıca Türkiye’den Almanya’ya seyahat edecek olan aşı olmamış ya da hastalığı geçirdiklerini belgeleyemeyenlerden PCR testi isteniyor.

Türkiye İçin Seyahat Uyarısı

Almanya Dış İşleri Bakanlığı Türkiye’yi ziyaret edecek kişilerin seyahat bilgilerini güncelledi. Yapılan güncellemede Alman Dış İşleri Bakanlığı Türkiye’de vakaların çok arttığına dikkat çekti. 17 Ağustos itibarıyla Türkiye’ye “zaruri olmayan, turistik amaçlı seyahatler yapılmaması” uyarısına yer verildi.