Aydın Haberleri

Alkollü sürücü polisten kaçmak istersen bir yayayı öldürdü!

Aydın'da devriye polisinden kaçmak için farlarını söndürerek ara sokağa giren alkollü sürücü bir yayayı öldürdü.

Aydın’da alkollü araç kullanan bir sürücü, devriyedeki polisten kaçabilmek için bir sokağa girerek aracının farlarını söndürdü. Karanlık nedeniyle sokağı göremeyen şahıs, yoldan geçmekte olan talihsiz bir vatandaşa çarparak yaşamını yitirmesine neden oldu.

Gece saat 01.00 sıralarında, Söke ilçesine bağlı Yenicami Mahallesi Oto Gar mevkiinde devriye görevi yapan polis ekibi, şüphe üzerine 45 ZB 86009 plakalı otomobili durdurmak istedi. Ancak polisin ‘dur’ ihtarına rağmen sürücü, otomobille kaçmaya başladı.

YOLDA YÜRÜYEN ADAMA ÇARPTI

Şüpheli vatandaş, polisten kaçabilmek otomobilin farlarını söndürüp, Bağarası Mahallesi yönüne saptı. Karanlık yolda yürüyen Halil Saraç’a (43), çarptı. Saraç olay yerinde hayatını kaybederken, beraberinde bir kişi daha olan sürücü, kaçmaya devam etti. Kısa süre sonra ikili, otomobili terk etti.

SOFÖR ALKOLLÜ ÇIKTI

Yaşanan kovalamaca sonunda yakalanan sürücünün C.B. ve 2.39 promil alkollü olduğu belirlendi. Beraberindeki M.T. ise 1.78 promil alkollü çıktı. Polisin çevrede yaptığı araştırma sırasında bulduğu Halil Saraç’ın cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Gözaltına alınan ikiliden M.T., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, C.B.’nin sorgusu sürüyor.