Eğitim

ALES, YÖKDİL ve MBSTS ertelendi!

Corona virüsüne karşı alınan yeni tedbirler açıklandı. Bu kapsamda sınavlara katılacak olan adaylar sınavlarının ertelenip ertelenmediğini merak ediyordu. ÖSYM tarafından yapılan yeni bir açıklama ile ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavlarının ertelendiği bildirildi.

Salgın nedeniyle hafta sonları sokağa çıkma yasağı geldi. Bu nedenle ÖSYM sınavlarına katılacak binlerce vatandaş sınavlarının ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyordu. Konu ile ilgili olarak ÖSYM Başkanı Pro. Dr. Halis Aygün’den önemli bir açıklama geldi. Prof. Dr. Aygün sınavların sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile sınavların ertelendiğini bildirdi.

Konu ile ilgili olarak ÖSYM Başkanı Pro. Dr. Halis Aygün ÖSYM Sınavlarına İlişkin Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanlığımızın Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, Başkanlığımızca 2020 Yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilmiş olan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler, Kovid-19 salgını sürecinde konuya ilişkin alınacak kararlar çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda yeniden belirlenerek adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.