Ekonomi

Aldığı maaş ay sonunu getirmeyenler dikkat: Asgari ücret zammı için son tahmin bakın ne kadar!

Milyonlarca çalışan aldığı maaş ile ay sonunu getiremiyor. Özellikle artan kira fiyatları vatandaşların geçim kaygısını arttırdı. Bu nedenle vatandaşlar 2022 asgari ücret zammının ne kadar olacağını merak ediyorlar. Asgari ücrete ilişkin son tahmin ise ortaya çıktı.

Her sene yılın son aylarında asgari ücret zammı en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. 2021 yılı için asgari ücret 500 lira artışla net 2 bin 825 lira 90 kuruş hesaplandı. Ekonomi uzmanları tarafından yapılan 2022 asgari ücret tahmini ise Brüt 3.943,00 TL, Net ise 3224,70 TL olarak ifade ediliyor. Ancak bu kapsamda yapılmış kesin bir açıklama henüz yok.

Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak?

Türkiye’de asgari ücret Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından iki üye, TÜİK temsilcisi, Kalkınma Bakanlığı temsilcisi, Hazine Müsteşarlığı temsilcisi, kendi bünyesinde en çok işçi çalıştıran en üst yetkili işçi kuruluşunun seçtiği beş üye, kendi bünyesinde en çok işvereni olan işveren kuruluşundan seçilen beş üyenin bulunduğu komisyon toplantı yapıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından toplantı sonrası varılan asgari ücret zammı kararı Aralık ayında kamuoyu ile paylaşılıyor.