Gündemİzmir Haberleri

Alaçatı Ot Festivali’nde muhteşem bir korteje imza atıldı

Bu sene 13'üncü kez "Öze Dönüş" temasıyla düzenlenen Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde muhteşem bir korteje imza atıldı. 18-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen festival bugünü akşam saat 20.30'da Edis konseriyle tamamlayacak.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncü kez düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nin ikinci gününde muhteşem bir korteje imza atıldı. Klasik arabalardan yöresel kıyafetli halk oyunları ekiplerine kadar rengarenk görüntülerle festivalin coşkusunu adeta ikiye katlayan kortejde Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de vatandaşları selamladı. Çamlık Yolu’ndan Alaçatı Çarşı’ya kadar yürünen kortejde Başkan Denizli’ye, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları eşlik etti.

Kortej, festival alanının başlangıç noktasında sonlandı. Ardından Başkan Denizli, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Festivale katılım oranının yüksek olduğunu belirten Denizli, şu şekilde konuştu:

“Çok güzel bir festival geçiyor. Katılımcılar son derece memnun, turizmcilerimiz son derece memnun. 9 günlük bir bayram tatilinden sonra olmasına rağmen katılım çok yoğun. İnsanlara farklı etkinlikler sunuyoruz. Bu yıl ilk defa Alaçatı’da normalde etkinlik alanları olmayan farklı alanlara etkinlikler koyduk. İlk defa bu sene sokak sanatçılarımız performanslar sergiliyor. Birkaç tane etkinlik noktası oluşturduk. Alaçatı’daki esnafımız da festivalden tıpkı yerli üreticimizin yaptığı satışlar gibi yaralanabilsin istedik. Bu sene konseptimiz öze dönüş. Bunun böyle olmasına seçimden önce şubat ayında karar verdik. Bunun nedeni festivalin ruhunun son yıllarda eskisi gibi olmadığının sık sık vurgulanması. Katılımcılar bunu dile getirdiler. Yerli üreticilerimizi ön plana çıkardığımız sadece Çeşme’nin, Alaçatı’nın değil bölgemizin kültürünün geleneklerinin tanıtıldığı bir festivale dönüşmesi için elimizden geleni yaptık. Aynı zamanda eğlenceleri de bununla özdeşleştirdik. Katılımcılarımız son derece memnun. Ekiplerimizin sayılarını artırdık. Her sene değişik konseptlerimizle yerli üreticilerimizi koruyarak festivalimizi daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz önceki yılların üzerine koyarak ilerlediğimiz bir festival olması. Aldığımız geri dönüşler bunu büyük oranda başardığımızı gösteriyor.

Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olarak seçim sürecinde bu festivali planlarken bile heyecanımız ikiye katlandı. Çünkü festivallerde kadının farkını ortaya koymak en büyük hedefimdi. Katılımcılardan olumlu dönüşler alıyor, gurur duyuyorum.”