Magazin

Akrep ne zaman final yapıyor? Ferda Emgen ölüyor mu?

Başrollerini Demet Akbağ ve Evrim Alasya’nın paylaştığı Akrep dizisi 17 Haziran Perşembe akşamı ekrana gelecek olan 26. bölümüyle final yapacak. Star tv’de bu sezon yayınlanmaya başlayan Akrep dizisi son haftalarda reytinglerde ilk 10 program arasına giremeyince final kararı alındı.

Usta oyuncu Demet Akbağ, uzun yıllar sonra Akrep dizisiyle ekrana dönmüştü. 11 Aralık 2020’de ekran macerasına başlayan Akrep dizisinin yayın günü de değişmişti. Cuma akşamları ekrana gelen dizi, perşembe akşamları yayınlanmaya başlamıştı. Ancak yayın günü değişikliği de dizinin reytingleri arttıramadı. Dizi son haftalarda ekrana gelen bölümleriyle, Total ve AB reyting gruplarında ilk 10 program arasına giremedi.

Dizinin konusu?

Perihan Emgen (Demet Akbağ); kızı, torunları ve çok sevmese de kızı için katlandığı damadı ile yıllar içinde kelimenin tam anlamıyla tırnakları ile kazıyarak kurduğu rahat, konforlu ve iktidarlı bir hayat sürmektedir. Bir gece karakoldan gelen telefon ile hepsinin hayatı sonsuza dek değişecektir. Kızı Berna’nın cesedi bulunmuştur. Demir parmaklıklar ardında, karşısında gencecik bir avukata Perihan’ın hayatını neden alt üst ettiğini anlatan Ferda Kendirci (Evrim Alasya) ise tırnakları ile kazıyarak bir mahalle kuaförü sahibi olmuştur ama Perihan’ın sahip olduklarının peşindedir.

Karakoldan gelen telefon ile Emgenlerin evine ve hayatına bomba gibi düşen Ferda, Perihan’ın kızı, damadının ise sevgilisidir! Henüz bir yaşında iken terk ettiği kızı şimdi ailesini darmaduman eden kişi olarak karşısındadır! Ferda’yı hapishaneden kurtarmak için dinleyen Ayşem’in de Ferda’nın ve kızı Merve (Müge Su Şahin)’nin hayatına bir bomba gibi düşmesi an meselesidir. Emgen Ailesi’nin torunları Duru (Aslı Melisa Uzun), Şahin (Taha Baran Özbek) ve Ece (Ahsen Türkyılmaz); Perihan ve Ferda’nın savaşının ortasında kalacaktır. Bu savaş, Ferda’nın komşusu İpek (Esila Umut) ve Aras’ın (Yusuf Çim) hayatını da tamamen değiştirecek, gençlerin hepsini aşkın ve nefretin ortasında bir dünyanın gelgitleri arasına sürükleyecektir.

Son bölümde neler yaşandı?

Ferda’nın Perihan’dan alıp Ahmet’e içirdiği zehir yavaş yavaş etkisini göstermeye başlar. Ahmet ölüme yaklaşırken, kimi zaman Ferda’nın Ahmet’e aşkı ağır basar ve onu zehirlemenin kararsızlığını yaşar. Bir yanda aşık olduğu Ahmet, diğer yanda ölüm döşeğindeki annesinin son isteği Ferda’yı zor durumda bırakır.

Efe iyileşir ancak içi Ahmet’e karşı intikam duygusu ile dolup taşar. Merve’nin karşı çıkmasına aldırış etmeden Ahmet’in ‘Ferda’ adını verdiği teknesini ateşe verir. Ahmet ise teknesini yakma cüreti gösteren ismin peşine düşer. Artık hayatını yoluna koymaya başlayan Efe, Merve’ye bir teklifte bulunur.

Annesinin Aras’ın hala Duru’ya aşık olduğunu ifade eden sözleri Ayşem’in içine kurt düşürür. Ayşem, Aras’ın cüzdanında Duru’nun resmini taşıdığını görünce aşkının karşılıksız olduğunu anlar. Tam da nikah tarihi alacakları gün Ayşem, Aras’a büyük bir sürpriz yapar. Aras, Ayşem’le nikah tarihi alacağını düşünürken hiç ummadığı bir şeyle karşılaşır.

Evrim Alasya Kimdir?

Oyunculuğa 1999 yılında Pınar Çocuk Tiyatrosu’nda başlayan ve bu zamana kadar pekçok başarılı projede yer alan 38 yaşındaki Evrim Alasya İzmirlidir. 1,71 boyunda ve 56 kilo olan Alasya, iki çocuklu bir ailenin en büyüğüdür. Alasya’nın Arda isimli bir erkek kardeşi bulunmaktadır. Televizyon dünyasına, başrollerini Tuba Büyüküstün ile Bülent İnal’ın paylaştığı Ihlamurlar Altında adlı dizide Sema karekterini canlandırarak adım atan Müjde Evrim Alasya’nın en büyük çıkışı Muhteşem Yüzyıl dizisi ile oldu. Dizide Valide Sultan karakterine hayat veren Nebahat Çehre’nin gençliğini oynayan Evrim Alasya, bir anda en çok konuşulan isimlerden biri haline geldi. Çehre ve Alasya’nın olağanüstü benzerliği izleyiciyi şaşırtacak derecedeydi. Alasya’nın beyazperde macerası ise başrolünü Mustafa Üstündağ’ın üstlendiği sinema filmi ‘Muro’ ile oldu.