Depremler

Akdeniz’de korkutan deprem! Kandilli Rasathanesi büyüklüğünü duyurdu!

Son dakika deprem haberi! Kandilli Rasathanesi'nden alınan son verilere göre, Akdeniz'de deprem meydana geldi. İşte depremin büyüklüğü ve merkez üssü ile ilgili bilgiler...

Son dakika! Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Akdeniz’de merkez üssü Girit Adaları’nda saat 08.54’de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen deprem yerin 16,5 km derinliğinde gerçekleşti. Güne depremle uyanan vatandaşlar panik dolu anlar yaşadı.

ÇOK SAYIDA DEPREM KAYDEDİLDİ

Yunanistan’a ait Girit adasının 55 km güneyinde dün saat 15.51’deki 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede son 16 saat içinde 50’ye yakın deprem meydana geldiği görüldü. Depremlerin güneyden kuzeye doğru hareket ettiği ve Akdeniz’den Ege ‘ye kaydığı görülürken Midilli Adası ile İzmir açıklarında 2.4-3.5 arasında onlarca deprem yaşandı. Depremlerin bazıları Muğla, Aydın, İzmir sahil kentlerinden hissedildi.

GİRİT YİNE SALLANDI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü bilgilerine göre bu sabah 05.08’de Girit adasının bu kez 30 km. derinde meydana gelen 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bazı vatandaşların balkonlara ve sokaklara çıktıkları belirtildi. Ancak yerel kaynaklar herhangi bir hasar, can veya mal kaybı olmadığını belirtti.