Ekonomi

Akbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank ve diğer bankaların kredi borcu yapılandırması

Kredinin ödemelerini aksatanlara güzel haber geldi. Borçlular 31 Aralık’a kadar tamamının ödenmesi halinde yapılandırma hakkından faydalanabilecekler. Peki, yapılandırmadan nasıl faydalanılır? İşte Akbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank ve diğer bankalara kredi borcu olanların bilmesi gereken detaylar…

30 Nisan’a kadar olan bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu kredi borcu yapılandırması ile beraber kredi borcu olan vatandaşlar da rahat nefes alacaklar.

Kredi karttı borcu ve kredi borcu yapılandırmaları için Anapara, taksit ödemesi 20 Mayıs’tan önce olup, kullandığı kredinin ödemelerini aksatanlar, karşılıksız çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borcu sahiplerinin Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’ndeki kayıtları, söz konusu borçların ödenmesi geciken kısmının 31 Aralık’a kadar tamamının ödenmesi, yapılandırılması halinde, bu kişilerle yapılan finansal işlemlerde kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlarınca dikkate alınmayacak.

Yapılandırma başvuruları basıl yapılıyor?

Kredi borçlarının yanı sıra öğrenim kredisi, trafik, otoyol, köprü cezaları, vergi ve SGK prim borçları yapılandırılabilecek. Vergi yapılandırması yapmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet aracılığıyla Gelirler İdaresi Başkanlığı sistemi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecekler.