Ege Haberleri

Akademisyen Murat Aydın Ege Haber'de

1988 yılında Hozat/Tunceli’de doğdu. İlköğretimi ve ortaokulun ilk yılını Soma/Manisa’da; ortaokulun iki yılını Hozat Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (Hozat YİBO) okudu. Lise öğrenimini Tunceli Anadolu Lisesi’nde ve yatılı olarak tamamladı. Yükseköğrenim hayatına 2008’de Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi’nde başladı ve aynı bölümde Tezli yüksek lisans eğitimini ‘’Türk siyasal yaşamında DSP-SHP/CHP Ayrışması’’ adlı çalışmayla tamamladı.

2017 yılında aynı üniversitenin kamu yönetimi anabilim dalında doktora eğitimine başlamış olup; şuan tez aşamasında bulunmaktadır. Türkiye’nin tarım politikasındaki yönetsel değişimle ortaya çıkan dönüşümü hem yönetsel hem de toplumsal açıdan ele alan bir çalışma sürdürmektedir. 18-20 Nisan 2019 tarihinde Gaziantep’te yapılmış olan KAYSEM13’e DSP ve SHP’de Muhafazakârlık ve Kürt Sorunu Perspektifi adlı çalışmayla katılım göstermiştir.

Uzlaştırmacılık eğitim sertifikası (2019) ve İşkur-İş Klübü Eğitim Programına (2019) katılımın yanı sıra ortaokulda fotoğrafçılık eğitimi almıştır. Üniversite eğitimi sürecinde
bulunduğu İzmir’de (2008-…..) farklı hizmet kesimlerinde çalışmış olmanın yanı sıra CHP üyesi olarak gençlik kollarının içinde bulunmuş; şuan için aktif olmamakla beraber kısmi iletişimi sürdürmektedir.
Akademi sahasında veya yerel yönetimler alanında aktif kariyer hedefinin yanı sıra Türkiye’nin toplumsal ve siyasal atmosferinin farklı perspektifler üzerinden okumak (değerlendirmeler) üzerine yoğunlaşmaktadır.

Değerli yazılarını okuyucularımızla paylaşma nezaketi gösteren Murat Aydın arkadaşımıza Ehe Haber ailesine hoş geldiniz diyoruz.

Bir yanıt yazın