Gündem

AK Parti’nin sosyal medya teklifi hazır! Para cezası verilebilecek

AK Parti, 11 maddelik "sosyal medya" düzenlemesine ilişkin teklifi, bu hafta TBMM’ye sunacak. Sosyal ağ sağlayıcıları, Türkiye'de temsilci bulunduracak. İçerik kaldırılması ya da erişim engellenmesi başvurusunu cevaplamayan ağ sağlayıcılarına para cezası kesilebilecek.

Son günlerde gündemden düşmeyen sosyal medya ile ilgili yeni bir gelişme öğrenildi. Elde edilen bilgilere göre, AK Parti, 11 maddelik “sosyal medya” düzenlemesine ilişkin teklifi, bu hafta TBMM’ye sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan ve MHP’ye de gönderilen teklif, muhalefet partilerine de iletilecek.

Yanıtsız bırakan ağ sağlayıcısına para cezası!

AK Partinin hazırladığı sosyal medya teklifine göre; Türkiye’den günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt içi veya yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları, Türkiye’de temsilci bulunduracak. Sosyal ağ sağlayıcısı yükümlülüğü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcısının internet trafiği bant genişliği önce yüzde 50, daha sonra yüzde 95’e kadar daraltılacak. Bununla birlikte kullanıcılar sosyal ağ sağlayıcılarına içerik kaldırılması ya da erişim engellenmesi konusunda başvuruda bulunabilecekler. Başvuruları belirli saatler içerinde cevaplamak zorunlu olacak. Başvuruyu yanıtsız bırakan ağ sağlayıcılarına para cezası verilebilecek.
11 maddelik teklifin Meclis Başkanlığı’na sunulması, en geç perşembe günü de komisyonda görüşülmesi hedefleniyor. Teklifte Almanya modelinin örnek alındığı öğrenildi.