GenelGündem

Ak Parti’li vekilden yasağı hiçe sayan düğün!

Ak Parti'li Milletvekili oğlunun düğünü için koronavirüs yasaklarını hiçe saydı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında 81 ilde yeniden düzenleme getirilen düğün ve benzeri toplu organizasyonlar hem salon sahiplerini hem de halkı etkiledi. Fakat yasaklara rağmen Kocaeli’de yapılan düğün organizasyonu sosyal medyadan büyük tepki topladı.

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, oğlu Hüseyin Yaman ile Rümeysa Telli’nin düğün töreninde koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan kararları uygulamadı. Kocaeli Dilovası’nda gerçekleştirilen düğünde  belirlenen kurallarının pek çoğunun es geçilmesi sosyal medyadan büyük tepki gördü.

SAAT KURALI UYGULANMADI, İKRAM VE TAKI TÖRENİ YAPILDI

Kısıtlama ve yasakların getirildiği şu günlerde pek çok düğün iptal olurken Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlu Hüseyin Yaman, düğün törenini iptal etmedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın nikahlarını kıydığı Hüseyin ve Rümeysa çiftinin düğün törene bin 500 civarında davetli katıldı. Kalabalık bir kitlenin katıldığı düğünde, koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan “1 saati geçmeyecek” yasağına da uyulmadı.

Yasaklar içerisinde bulunmasına rağmen masalara ikramların yapılması ve oturma düzeninde sosyal mesafe kuralına uyulmuyor olması da dikkat çekti.

Törene, milletvekilleri, Kocaeli Valisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı, Kocaeli’nin ilçe belediye başkanları katılırken, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak ve bazı isimler de sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ TOPLADI

Kocaeli Dilovası’nda yapılan düğünün görüntüleri sosyal medyaya yansıyınca tepkiler de gecikmedi. Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, MHP’den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve Sinir bilim ve genetik uzmanı Doç. Dr. Çağhan Kızıl’ın da bulunduğu pek çok isim yapılan düğün töreni ile ilgili paylaşımlarda bulundu.