Politika

Ak Partili başkana sınırsız yetki verildi!

AKP'li Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'a, oy çokluğu sağlanarak taşınmaz tahsisi ve kira protokolleri yapma yetkisi verildi.

AKP’li Beykoz Belediyesi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı’nca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar, dernekler ile meslek odalarına taşınmaz tahsis ve kiraya verilmesi gibi konuları da içeren protokol yapma yetkisini ilçe belediye başkanı Murat Aydın’a oy çokluğuyla verdi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, Beykoz Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, 1 Ekim’de yazdığı yazıda, ilçe belediye başkanı Murat Aydın’a ilgili mevzuata atıfta bulunarak kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan derneklerle ortak hizmet işbiliği protokolü yapılması için yetki verilmesini istedi.

Bu yetki talebi, taşınmaz mal alımı, satımı, tahsisi, kiralanması gibi konuları da içeriyor. Teklif, dün düzenlenen ilçe meclisi gündemine geldi.

Teklife ilişkin söz alan Cemal Sataloğlu, kanunlara göre belediyelerin dernek ve vakıflara doğrudan taşınmaz tahsis edemeyeceğini belirterek şunları söyledi:

“Kimin malını kime vermeyi düşünüyorsunuz? Hangi kamu varlıklarının ne amaçla kullanılacağını ve hangi vakıfların ne amaçla bu varlıklara talip olduğunu bilmiyoruz. Ucu açık ve genel bir yetkilendirme talebi olan bu madde için ret oyu vereceğiz.”

Teklif, CHP’nin “ret” oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.