Politika

AK Parti’den Saadet Partisi’ne ziyaret

Yalman ve Çetinkaya, Şahin ve Turan’ı, Genel Merkez önünde karşıladı.

Daha sonra parti binasına geçen AK Parti ve Saadet Partisi  heyetlerinin görüşmesi başladı.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından her iki partinin  yetkilileri, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“İhtilafımız rahmettir diye düşünüyoruz”

AK Parti Genel Sekreteri Şahin, her iki partinin aynı hassasiyetlere  sahip olduğunu, çok büyük oranda aynı politika ve çözüm önerilerine inandığını  belirterek, rahmetli eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın talebeleri olduklarını  söyledi.

Erbakan’ın ülke meselelerinde çok önemli duruş sergilediğini ifade  eden Şahin, “Bugüntabelalarımız farklı olabilir. Bu tabelalarımızın farklılığı,  bizim zenginliğimizdir diye düşünüyoruz. İhtilafımız rahmettir diye düşünüyoruz.  Bu ziyaretlerimizin, bir araya gelmelerimizin ihtilafın rahmete dönüşmesi için  çok önemli, kıymetli olduğuna canı gönülden inanıyoruz.” diye konuştu.

“AK Parti ve Saadet Partisi’nin kökleri de geleceğe dair idealleri de  birbirine çok yakındır.” diyen Şahin, ülke meselelerini görüşmek için daha sık  bir araya gelme konusunda güçlü bir iradeye sahip olduklarını bildirdi.

Şahin, her iki partinin yöneticileri olarak görüşmede bu iradeyi  birbirleriyle paylaştıklarını belirterek, bu görüşmelerin bundan sonra güzel  sonuçlar ortaya çıkaracağına inandıklarını ifade etti.

“Partilerin farklı düşüncelerini ‘trol dili’ne bırakmamalıyız”

TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Turan ise görüşmenin sohbet toplantısı  havasında olduğunu kaydetti. Bülent Turan, sözlerini şöyle devam etti:

“Bu sohbette ülke, dünya ve Meclis gündemimizi değerlendirdik. Ama en  önemlisi aynı medeniyet değerlerinden beslenen iki partinin zaman zaman farklı  süreçlerde, tavırlarda birbirlerini değerlendirseler de esas itibarıyla aynı  vatan toprakları ve medeniyet değerleri içerisinde hareket etmesini tekrar  hatırlamış olduk. Çünkü bizler, aynı yolun yolcularıyız. Bu partilerin farklı  düşüncelerini bir ‘trol dili’ne bırakmamak durumundayız.”

İki partinin daha fazla bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan  Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden sonra da bir araya  gelme kararı aldıklarını kaydetti.

“Ülkenin meseleleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalman da ziyaretlerinden  dolayı AK Parti’li Turan ve Şahin’e teşekkürlerini ileterek, “Ülkenin değişik  meseleleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Bundan sonra da bulunmaya  devam edilmesi konusunda mutabık kaldık.” dedi.

Saadet Partisinin ülkede kutuplaşma, ayrışma, ötekileştirme olmaması  için mücadele verdiğini ifade eden Yalman, yapılan görüşmeyi bu kapsamda önemli  gördüklerini söyledi.

Parti yöneticilerinin zaman zaman kırıcı üslup kullandığını anımsatan  Yalman, bu tür durumun, hiçbir parti arasında yaşanmaması konusunun da görüşmede  konuşulduğunu bildirdi.

Yalman, “Bundan sonraki kanunlar dahil, çalışmalar konusunda mutlaka  görüş alışverişinde bulunmamız gerektiğini de ifade ettiler. Elbette Saadet  Partisinin, Milli GörüşHareketi’nin bir yaklaşımı vardır. Biz ‘Hayra motor,  şerre fren’ anlayışımızı her zaman devam ettireceğiz.” ifadesini kullandı.

Son günlerde yapılan açıklamaların, kendileri açısından memnuniyet  verici olduğunu belirten Yalman, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bu olumlu havanın  bütün siyasi partiler arasında oluşması gerektiği kanaatinde olduklarını aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine değinen Yalman, “Bu  seçimlerde netice ne olursa olsun herkesin saygı duyması lazım. Vatandaşın  iradesine saygı duyulması lazım ve ona göre seçimlerden sonra da bu diyalogların  devam etmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bunları ifade ettik, bu konuda mutabık  kaldık.” dedi.

Bu olumlu havanın Türkiye geneline yansımasıyla ekonominin de olumlu  yöne gideceğine yönelik düşüncelerini paylaşan Yalman, “Türkiye şu anda bir  cenderenin içerisinde. Akdeniz’de ve Ortadoğu’da sıkıntı var. Ekonomik konularla  ilgili sıkıntı ve kuşatma var. Biz bu konularda doğru bildiğimiz meseleleri  mutlaka dile getireceğiz, destek vereceğiz, yanlış gördüklerimizi de kendilerine  ileteceğiz. Zaten kendileri iletilmesini istediler.” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Sekreteri Çetinkaya da iyi ve sıcak bir görüşme  gerçekleştirdiklerini kaydederek, görüşmenin neticesinin hayırlı olmasını diledi.

Açıklamaların ardından AK Parti heyeti, Saadet Partisi Genel  Merkezi’nden ayrıldı. 

Bir yanıt yazın