Ekonomiİzmir HaberleriManşet

AK Parti’den İzmir’e müjde verildi: Faizsiz ve bir yıl ödemesiz kredi verilecek!

İzmir Seferihisar’da meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından esnaflar maddi olarak zor günler geçiriyor. Bu kapsamda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tarafından yapılan açıklama ile İzmirlilere müjde verildi. Dağ, depremden etkilenen esnafa faizsiz ve bir yıl ödemesiz 100 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanacağını duyurdu.

İzmir’de meydana gelen yıkıcı deprem nedeniyle çok sayıda vatandaş maddi zarara uğradı. Depremin yaralarını sarmak için çalışmalar ise devam ediyor. Bu kapsamda yazılı açıklamada bulunan Hamza Dağ, İzmir’de depremden etkilenen esnafa faizsiz ve bir yıl ödemesiz 100 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanacağını bildirdi. Kredi programına Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Türk Ekonomi Bankası ile Yapı Kredi Bankası’nın dahil olduğu açıklandı.

Dağ tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile yaptığımız görüşme sonrasında KOSGEB bir çalışma gerçekleştirdi. KOSGEB tarafından, depremden etkilenen esnafımıza, faizsiz ve bir yıl ödemesiz olmak koşuluyla 100 bin liraya kadar kredi imkanı tanınacak. Böylece, esnafımızın hızlı bir şekilde finansmana ulaşarak deprem sonrasında açılan yaralarının sarılması sağlanacak. İnşallah bu krediyle, kullanılmaz hale gelen işletmelerimiz tekrar ekonomiye kazandırılacak.”

Belgelemek gerekiyor

kaymakamlık veya valilik üzerinden belgeleyen esnafların Acil Destek Kredisi’nden yararlanabileceğini söyleyen Dağ, “Her işletmeye, kredi puanına göre 100 bin liraya kadar kredi imkanı sunulacaktır. Kredi kullanım sürecinde teminat sorunu yaşayabilecek işletmeler için ise Kredi Garanti Fonu devreye girecek ve bu pürüzün de aşılması sağlanacaktır. Kullanılacak olan kredinin faizi esnafımıza yansımayacak ve KOSGEB tarafından karşılanacaktır.” Bilgilendirmesinde bulundu.

Kredilerin programa dahil olan bankalar tarafından verileceğini söyleyen Dağ, 24 ay boyunca 3’er aylık periyotlarla ödemelerin gerçekleştirileceğini bildirdi.