Ekonomi

Ailelere Hale 1000 Lira Destek Ödemesi Yapılıyor

Aile Çlaışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pandemi sosyal destek ödemeleri kapsamında ailelere 1000 lira ödeme yapılıyor. Birinci faz ve ikinci faz ödemelerinde başvuru alınmadı ancak üçüncü faz ödemeleri için hala başvuru alınıyor.

1000 TL sosyal yardım parası ne zaman yatırılacak sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Vatandaşlar pandemi sosyal yardım başvuru sonuçlarının nasıl sorgulanacağını araştırıyor. 3. faz sosyal destek programına 6 milyonu aşkın başvuru yapıldı. Faz 1 ve faz 2’ye başvurup halihazırda 1.000 lira alan vatandaşların başvurularının değerlendirmeye alınmayacağı faz 3 sosyal yardım parası için vatandaşlar beklemeye başladı.

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında “Peyderpey de ödemelere de başladık aslında, şu anda 620 bin haneye faz 3’ten de yardım yaptık.” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlar 1000 lira ödeme için başvurularını e-Devlet üzerinden yapacaklardır. e-Devlet’e giriş yapıldığında arama bölümüne pandemi sosyal destek yazarak başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. TC Kimlik Numarası’nın son hanesine göre haftanın belirli günleri sosyal yardım desteği için başvuru işlemi alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ?

Aşağıdaki link üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda başvurular kabul edilmeyecektir. İşte başvuruların kabul edilmeyeceği durumlar:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

Başvuru için TIKLAYIN.