Gündem

Ailelere biner liralık nakit ödeme açıklaması yapıldı: Hesap bilgisi olmayana PTT üzerinden ödeme yapılacak!

Ailelere biner liralık nakdi destek açıklaması yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tarafından yapılan açıklamaya göre, başvurular e-Devlet üzerinden devam ediyor. Hanelere ödemelerin, başvuruları esnasında belirttikleri banka hesaplarına yatırıldığını söyleyen Bakan Yanık, Banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT aracılığıylanakit ödemelerini alacaklarını bildirdi.

Türkiye’de milyonlarca vatandaş corona virüsü salgını sürecinde verilen çeşitli desteklerde faydalandı. Hanelere bin TL destek ödemesi hakkında açıklamada bulunan Bakan Yanık, “En son 108.262 hanemize daha 1.000’er liralık ödeme gerçekleştirdik. Böylece e-Devlet üzerinden aldığımız başvurular ile yürüttüğümüz Sosyal Destek Programı’nda şimdiye kadar 2,2 milyondan fazla hanemize toplamda 2,2 milyar lirayı aşkın nakdi yardımda bulunduk” ifadelerini kullandı.

7 milyon farklı haneye yardım yapıldı

Yapılan açıklamalarda, Salgın Sosyal Destek Programının üç fazı ve Biz Bize Yeteriz Türkiye kampanyası ile yapılan yardımlarla 7 milyon farklı haneye sosyal yardım ulaştığı duyuruldu.