Ekonomi

Ailelere 1000 Lira Ödeme Yapılıyor ! İşte Başvuru ve Sonuç Sorgulama Ekranı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere pandemi destek programı kapsamında 1000 lira ödeme yapılıyor. Peki ödemeler için başvuru nasıl yapılacak?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından corona virüsü salgını kapsamında pandemi destek programı devreye alındı. Bu program kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 1000 lira ödeme yapılıyor. Bu ödemelerin birinci ve ikinci fazında aileler bakanlık tarafından daha önce sosyal yardım alan aileler olarak seçildi. Üçüncü faz ödemeleri e-Devlet üzerinden başvuru bazlı gerçekleştiriliyor.

Pandemi sosyal destek başvuru sonuçları araştırılmaya devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından corona virüsü salgını kapsamında ailelere 1000 lira ödeme yapılıyor. Bu ödemeler için e-Devlet aracılığı ile başvurular alınırken bazı başvuruların da sonuçları açıklanıyor. Peki başvurular nasıl yapılacak? 1000 lira için kimlerin başvurusu kabul edilmeyecek? Sonuç sorgulama hangi adresten yapılacak?

Pandemi sosyal destek başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor. Aynı zamanda başvuru görüntüleme de yine bu sistem üzerinden yapılıyor. Vatandaşlar aşağıdaki link üzerinden e-Devlet’e giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Başvuru Yapmak İçin TIKLAYIN.

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI

Konu hakkında Bakan Selçuk bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk belli kategorideki başvuruların değerlendirmeye alınmayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Onlar kimlerdi? Faz 1 ve faz 2’ye başvurup halihazırda 1000 lirayı vermiş olduklarımız. Hanesinde kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneğinden ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış olanlarla emekli başvurularını değerlendirmeye almayacağımızı belirtmiştik başvuru esnasında. Bu başvuru kategorilerini çıkardığımız zaman 6 milyonu aşkın başvurunun yaklaşık yüzde 60’ı değerlendirme dışı kalmış oldu. Dolayısıyla değerlendirmeye alınan 3 milyon kişinin başvurusunu da 1003 tane Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımız var, vakıflarımıza gönderdik.”

BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEK OLANLAR

  • Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),
  • İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,
  • İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

Sonuç sorgulama için TIKLAYIN.