Ekonomi

Ailelere 1000 Lira Ödeme Başvuruları Devam Ediyor ! İşte Sonuç Sorgulama Ekranı

Corona virüsü salgını kapsamında ekonomik olarak zorluk çeken ailelere 1000 lira ödeme yapılıyor. Söz konusu destek ödemesi için başvurular e-Devlet üzerinden devam ediyor ve başvuru yapan vatandaşlar aynı sayfa üzerinden başvuru sonuçlarını sorgulayabilmektedirler.

Corona virüsü salgını sürecinde zor durumda olan vatandaşlara 1000 lira ödemeler devam ediyor. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ?

Ailelere yapılan 1000 liralık sosyal yardım ödemesine bazı vatandaşların başvuru yapamayacağı belirtildi. Bu bağlamda şu kişiler başvuru yapamaz:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

BAŞVURU SONUCU SORGULAMA VE BAŞVURU

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar e-Devlet’e giriş yaparak Pandemi Sosyal Destek yazarak başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. Bunun yanı sıra başvuru yaptığı halde bekleyen vatandaşlar başvuru sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını yani başvuru sonuçlarını aşağıdaki link üzerinden sorgulayabilirler.

Linke tıklayın ve açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan yerden giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra yeni başvuru yazan yerden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru ve Sonuç Sorgulama İçin TIKLAYIN.