Ekonomi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu: Çocuklu ailelere 500, 750, 800 ve 900 TL tutarlarında karşılıksız ödeme yapılacak!

Ülke sınırları içerisinde yaşayan dar gelirli aileler için geliştirmiş olduğu sosyal yardım modelleri sayesinde vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketlerine bağlı olarak artan masraflar için çocuklu ailelere de nakit yardımında bulunacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi iletişim kanalları aracılığı ile paylaşılmış olan yardım hizmetlerinin ayrıntıları, kamuoyu ile paylaşıldı. Bakanlık, ilgili şartları sağlayan tüm dar gelirli ailelere 900 TL’ye kadar çocuk yardımında bulunacağını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Çocuk Yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de geliştirmiş olduğu sosyal yardım modelleri ve diğer projeleri aracılığı ile dar gelirli vatandaşların yanında yer almaya devam ediyor. Son olarak bir süredir yukarı yönlü hareketler sergileyen ve gündelik hayata satın alınan hizmetlere ve hizmet ürünlerine yüksek oranlı zamlar yapılmasına neden olan ekonomi piyasalarına karşın çocuklu ailelere destek vereceğini bildiren bakanlık, ilgili hizmetlerinin ayrıntılarını paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamaya göre okul öncesinden üniversite çağına kadar çocuklara sahip olan ailelere, 900 TL’ye kadar nakdi yardımda bulunulacağı bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Çocuk Yardımı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ilgili belgeler aracılığı ile ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan her çocuklu aileye ulaştıracağını taahhüt etmiş olduğu yardım tutarları, şu şekilde açıklandı:

  • Okul öncesi çocuklar için: 500 TL
  • İlkokul çağı çocukları için: 750 TL
  • Ortaokul çağı çocukları için: 800 TL
  • Üniversite çağı çocuklar için: 900 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Çocuk Yardımlarına Nereden Başvurulur?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocuk yardımlarına, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile kaymakamlıklar aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir.