Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi; 27 Eylül’de atanacak 958 genç için süreç başladı! Açık kadrolar belli…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hizmetlerinden biri olan yetiştirme yurtlarında yaşayan ve bakanlık korumasında büyüyen çocukların iş yaşamına dahil olmasını kolaylaştıran program kapsamında yılın ikinci atama tarihi geldi. Yılın ikinci atamasını 27 Eylül 2022 tarihinde yapılacağını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 958 gencin daha kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirileceğini açıkladı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 958 GENÇ İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Kendi bünyesinde bulunan kurum ve kuruluşlarında yetişmiş olan ve aynı şekilde sosyal hizmet modellerinden yararlanmış olan gençler için devreye giren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ay 958 genci kamuda istihdam etmek için düğmeye bastı. Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında bu kapsamda yetiştirilmiş olan gençlerin kamuda istihdamını sağlamak adına bir atama kitapçıyı yayınlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, boş olan 958 kadro için başvuruların 8 Eylül 2022 tarihi ile 22 Eylül 2022 tarihleri arasında alınacağını açıkladı. Kapsamda yer alan gençlerin mezuniyetine göre bir atama gerçekleştirecek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, boş kadroları ise, yayınladığı atama kılavuzunda; öğretmen, avukat, mühendis, eczacı, diyetisyen, psikolog, arkeolog, sosyolog, sağlık teknisyeni, teknisyen, tekniker, sağlık teknikeri ve memur olarak duyurdu. Noter huzurunda gerçekleşecek olan kura çekiminde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın 27 Eylül 2022 tarihinde katılacağı tören ile atamaların yapılacağı öğrenildi.

ATAMA SONUÇLARI BAKANLIĞIN SİTESİNDEN DUYURULACAK

Yapılacak olan 958 kişilik atama için başvuruları almaya başlamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; mayıs, eylül ve aralık aylarında olmak üzere yılda üç kez yapılan atamaların ikincisi için startı verdi. Yılın ikinci atamasında 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu uyarınca devlet korumasından yararlanmış gençleri kamuda istihdam edeceğini duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yapılacak olan atama sonucunun noter huzurunda tasdiki sağlandıktan hemen sonra kendi sitesinin uzantısı olan ‘Sosyal Atama’ sitesinden duyurulacağını kamuoyuna bildirdi.