EkonomiGündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı: Çocuk başına bin 250 TL tutarında ödeme yapılacak!

Devlet, pek çok farklı kategori altında vatandaşlarına farklı tutarlarda ödemeler yapmaya devam ediyor. Devletin vatandaşlar için geliştirmiş olduğu yardım kampanyalarına bir yenisinin daha eklendiği duyuruldu. Yapılan son açıklama ile birlikte, yeni dönemde PTT ve kamu bankaları aracılığı ile çocukların kırtasiye masraflarının devlet tarafından karşılanacağı belirtildi.

Çocukların okul ve kırtasiye masrafları için devletin çocuk başı yardım parası ödeyeceğini duyan vatandaşlar, artan okul masraflarına karşı umutlandı. Vatandaşlar okul ve kırtasiye yardımına nasıl başvuru yapacaklarını ve bu yardımdan hangi şartlar altında faydalanabileceklerini araştırmaya başladı.

Çocuk Başına Bin 250 TL Ödeme Yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her yıl milyonlarca vatandaşı, farklı kategoriler altında birçok yardım yapıyor. Bakanlık bu yıl itibari ile çocuklu ailelere yaptıkları yardımlara bir yenisini daha ekledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okula giden çocuğu olan tüm ailelerin hizmetine sunulacak olan okul ve kırtasiye yardımına dair açıklamada bulundu. Bakanlık okula giden her çocuk için ayrı yardımın yapılacağını bildirdi. Okul ve kırtasiye harcamaları için yapılacak olan sosyal yardımın tutarı ise bin 250 TL olarak belirlendi.

170 Milyon TL’lik Ödenek Hazırlandı!

2022 yılı içerisinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacağı duyurulmuş olan okul ve kırtasiye yardımı için şimdiye kadar 170 milyon TL’lik ödenek hazırlanmış olduğu bilgisi ilan edildi.

Okul ve Kırtasiye Yardımına Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının okula giden çocukların okul ve kırtasiye masraflarının karşılanması amacı ile geliştirmiş olduğu sosyal yardım desteğinden yararlanmak isteyen milyonlarca vatandaş, yardım başvurusunun nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Vatandaşları sevindirecek olan yardım başvurusu detayları yayınlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kırtasiye ve okul yardımından faydalanmak isteyen kişilerin bulundukları ilin Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekmektedir. Müdürlüklere yapılacak olan yardım başvurularının şahsen yapılması gerekir. Başvuru esnasında götürülmesi gereken evraklar ise şu şekilde belirlenmiştir:

  • Yardım başvurusu dilekçesi
  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ve fotokopisi
  • Sağlık raporu
  • Gelir beyanı