Ekonomi

Aile Destek Programı’na başvurular hala devam ediyor; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 7 bin 200 TL destek veriyor!

Geçtiğimiz aylarda sosyal yardıma ihtiyacı olan ailelere ödenmek üzere uygulamaya konulan Aile Destek Programı’nın mali tablosu ortaya çıktı. Programa ilişkin verileri kamuoyu ile paylaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hem programa yapılan başvuru sayısını hem de program kapsamında yapılan ödeme miktarını kamuoyu ile paylaştı.

AİLE DESTEK PROGRAMINA BAŞVURU YAPANLARIN SAYISI 3,5 MİLYONU AŞTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz gün Aile Destek Programı kapsamında alınan başvuruların 3,5 milyonu açtığını belirten bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamalarının devamında ödeme yapılan haneleri açıklayan Bakan Yanık, “Bu çerçevede 1,6 milyon eve sosyal yardım ve dayanışma vakıflarımız vasıtasıyla hak sahipliği verildi. İlk mertebede başvurusu kabul edilen hemen hemen 831 bin eve totalde 427,9 milyon TL ödeme yaptık. Geriye kalan evlerimize ise tediyelerimizi ilerleyen dönemde yapacağız. Böylece hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Türkiye Aile Destek Programımıza gelen başvuruları ivedi bir şekilde inceleyeceğiz ve vatandaşlarımızın bu desteğimizden istifade etmesini sağlayacağız” diye konuştu.

AİLE DESTEK PROGRAMININ BÜTÇESİ DERYA YANIK TARAFINDAN AÇIKLANDI

Şu ana dek yapılan ödemeler hakkında detaylıca kamuoyunu geçtiğimiz günlerde bilgilendiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 1 milyon aileye 427 milyon TL’lik ödeme yapıldığının altını çizerek; “Türkiye Aile Destek Programı çerçevede evde tek bir kişiye düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 liranın altında olması halinde dahil olunan gelir seviyesine göre, haneye aylık 450, 500, 550 veya 600 lira olmak üzere destek vereceğiz. Gerekliliklerin yerine getirilmesi durumunda ödenen destek senelik 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında olacak” dedi. Öte yandan Aile Destek Programı kapsamında ailelere yapılacak olan üst ödeme limiti olarak bilinen aylık 600 TL’nin 750 TL’ye çıkma ihtimalinin bulunduğu Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ KAPSAMINDAKİ ÜCRETLER HER AY YATIRILIYOR

Başvuruların hala devam ettiği Aile Destek Programı ödemelerinde ilk ay 800 bin aileye; ikinci ay ise 1,6 milyon aileye ödeme yapıldığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açıklamaları sonrasında ortaya çıkmıştı. Bu kapsamda ödemelerin başvuru esnasında verilen IBAN üzerinden ya da PTT aracılığıyla yapılacağı da öğrenildi. Öte yandan Aile Destek Programı başvuruları hala e-Devlet Kapısı üzerinden ‘Sosyal Yardım Başvurusu’ hizmeti aracılığıyla alınıyor.