EkonomiGündem

Ağustos Ayı Burs ve Kredi Ödemeleri Bugün Yapılıyor

Öğrencilerin merakla beklediği burs ve kredi ödemeleri ile ilgili gelişmeyi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, duyurdu. Ödemeler bugün başlıyor. Ağustos ayı burs ve kredi ödemeleri başladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ağustos ayı burs ve kredi ödemeleri bugün hesaplara yatmaya başladı. Bütün öğrencilerimizin güzel günlerde harcamasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Paralar bugün hesaplara yatacak.

KYK Bursu Nedir?

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Karşılıksız ibaresi  belli şartlar sağlandığı sürece geçerlidir.

Burstan Hangi Öğrenciler Yararlanabilir?

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)  İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)  Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) Vakıf Üniversitesi öğrencileri, LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100’e giren öğrenciler,(öncelikli olarak), • Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler, Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler, İkinci öğretim de okuyan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.