Gündem

Ağustos 2022 kira artış oranı resmen açıklandı! Ev sahipleri kiralara ne kadar zam yapabilecek?

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinden bu yana yukarı yönlü hareketler sergileyen altın fiyatları ve döviz kurları, aynı oranda hayatın da pahalılaşmasına ve dolayısı ile de enflasyonun artmasına sebep oldu. Artan enflasyon ile birlikte gündelik hayatlarını idame ettirmekte zorlanmaya başlayan vatandaşlar, Türkiye İstatistik Kurumu’nun her ayın başında açıklamış olduğu resmi enflasyon rakamlarını yakından takip eder hale geldiler.

Her ay olduğu gibi ağustos ayının başında da toplanan Türkiye İstatistik Kurumu, vatandaşlar tarafından merak edilen enflasyon verilerini açıkladı. 3 Ağustos tarihinde toplanan kamu kurumu yıllık, aylık eve 6 aylık enflasyon verilerini açıklamanın yanı sıra ağustos ayı kira artış oranını da vatandaşlara duyurdu.

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLADI!

3 Ağustos tarihinde toplanan Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyon verilerini resmen açıkladı. Yıllık enflasyonu yüzde 79,60 olarak açıklayan kurum, aylık enflasyonu yüzde 2,37 ve aralık ayından bu yana hesaplanan enflasyon oranını yüzde 45,72 olarak duyurdu.

KİRA ARTIŞ ORANI DUYURULDU!

Türkiye İstatistik Kurumu, 12 aylık ÜFE ortalamasına göre hesaplanan ağustos ayı kira artış oranını da duyurdu. Kamu kurumu elde ettiği verilerden yola çıkarak hesapladığı ağustos ayı kira artış oranını, yüzde 49,65 olarak bildirdi.

SABİT ORANIN GEÇERLİ OLDUĞU BİLDİRİLDİ!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yüzde 49,65 olarak açıklanan ağustos ayı kira artış oranının geçerli olmadığı bildirildi. Hızla artan enflasyona bağlı olarak geçtiğimiz ay bir karar alan hükümet yetkilileri, kira artış oranının enflasyon oranından bağımsız olarak yüzde 25’e sabitlendiğini ve bu kararın tam bir yıl boyunca geçerli olduğunu açıklamışlardı. Bu kararın geçerliliğinden yola çıkarak ev sahipleri ağustos ayında yüzde 25’ten fazla kira zammı yapamayacak.