Gündem

Ağrı’da can pazarı: 7 kişi hayatını kaybetti 2’si ağır 11 kişi yaralandı!

Ağrı’nın Tutak ilçesinde yolcu otobüsü ile kamyon zincirleme kazada araçlar alev alev yandı. Meydana gelen korkunç kazada olay yerine çok sayıda ekip sevk edilmesinin ardından ilk belirlemelere göre kazada 7 kişinin hayatını kaybettiği 2’si ağır 11 kişinin yaralandığı öğrenildi.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı Tutak’ta otobüsün devrilerek yanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 7 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kazada 7 kişinin öldüğünü, 2’si ağır şekilde olmak üzere 11 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

İHA’da yer alan habere göre Patnos istikametinden Tutak istikametine rampa aşağı seyir halinde ilerleyen yolcu otobüsünün freni patladı. Freni patlayan ve içinde 18 kişi bulunan yolcu otobüsü, karşı şeritten gelen tanker ve kamyona süratli bir şekilde çarptı. Çarpışmanın etkisiyle araçlar alev aldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da kazayla ilgili yaptığı açıklamada Tutak Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Kazayla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“07.11.2022 Pazartesi günü saat 13.34 sıralarında, Ağrı ili Tutak ilçe girişinde 1 yolcu otobüsünün, kamyona çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi. İlk belirlemelere göre kazada 7 vatandaşımız hayatını kaybederken, yararlıların hastanelere sevki devam etmektedir. Bölgeye çok sayıda ekip yönlendirilmiş olup, kurtarma çalışmaları sürmektedir.”