Afyonkarahisar haberleriGündem

Afyonkarahisar ve diğer 5 ilden yeni karantina haberleri geldi!

Günlük vaka sayısı 3 binin üzerinde seyrederken, illerden de yeni karantina haberleri gelmeye devam ediliyor. Son elde edilen verilere göre, Afyonkarahisar ve diğer 5 ilden yeni karantina uygulaması hakkında açıklamalar yapıldı. İşte yeni karantina uygulaması başlatan ve karantinayı kaldıran iller…

Corona virüsü vakası artan yerlerden karantina açıklamaları yapılıyor. Son olarak, Afyonkarahisar, Sivas, Kastamonu, Hatay, Balıkesir, Kars illeri tarafından karantina açıklamaları yapıldı.

Afyonkarahisar

16.11.2020 günü saat 23:59 itibari ile, yukarıda zikredilen İl Umumi Hıfzısıhha Meclisimizin Kararları ile karantinaya alınan Merkeze bağlı Değirmenayvalı, Gebeceler ve Çıkrık beldeleri ile Olucak köyünde uygulanan tüm Kovid-19 karantinasının kaldırılmasına karar vermiştir.

Sivas

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde bir köyde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulamasına geçildi. Sivas Valiliği karantina açıklamasında, ilçeye bağlı Kızılelma köyü, Kovid-19 salgınının vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla uygulamanın başlatıldı. Köyde alınan tedbirler nedeniyle giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Kastamonu

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesindeki Köklüce köyü artan corona virüsü vakaları nedeniyle 14 gün karantinaya alındı. Güvenlik ve sağlık ekiplerinin önlem aldığı köyde giriş ve çıkışlar da yasaklandı.

Hatay

Hatay’ın Payas ilçesinde, 29 ev karantinaya alındı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Cumhuriyet, Karacami, Kürtül, Fatih, Çağlalık, Yenişehir, İstiklal ve Karbeyaz mahallelerinde 29 evin karantinaya alındığı bildirildi.

Balıkesir

Balıkesir’in merkez Altıeylül ilçesindeki , Ayşebacı Mahallesi corona virüsü karantinasına alındı. Konuyla ilgili olarak valilikten yapılan açıklamada, 14 gün boyunca Vefa Sosyal Destek Grubu’nun destek vereceği ifade edildi.

Kars

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yenigazi ve Karapınar köyleri corona virüsü nedeniyle karantinaya alındı. Köyde giriş ve çıkışlara izin verilmiyor. Kars Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Korona virüs (Kovid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında Sarıkamış ilçesi Yenigazi ve Karapınar köyleri karantinaya alınmış olup, köylere giriş ve çıkışlar durdurulmuştur” ifadeleri kullanıldı.