Afyonkarahisar haberleriGündem

Afyon’da koronavirüs alarmı! Vaka sayısı korkuttu

Ülke genelinde vaka sayısı alarm veriyor. Mutasyonlu virüsün de etkisiyle son 24 saatte vaka sayısı 50 bine dayandı. Afyonkarhisar’da da vakalar tırmanışa geçti. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs risk haritasındaki verilere göre, kentte vaka sayısı yüz binde 153’lere kadar çıktı. Buna göre, ilde vaka sayısı nüfus oranlamasına göre yaklaşık bin 100 olarak kayıtlara geçti.

VAKA SAYISI ALARM VERİYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs risk haritasındaki verilere göre, Afyonkarahisar’daki vaka sayısı yüz binde 153’lere kadar çıktı. Vaka sayısının ise nüfus oranlamasına göre yaklaşık bin 100 olarak kayıtlara geçtiği kentte hastanede yatan kişi sayısının ise 100 olduğu belirtildi.

KURALLAR HİÇE SAYILIYOR

Kentte bine yakın koronavirüslü ya da temaslı kişinin ise evlerinde karantina da oldukları öğrenildi. Artan vaka sayılarına rağmen kent sokaklarındaki doluluk oranları ile birlikte park ve bahçelerdeki kalabalık kuralların hiçe sayıldığını gözler önüne serdi.

Vakaların artmasında ise vatandaşlar yine vatandaşları suçlayarak bir çoğunun maske, mesafe ve hijyen gibi kurallara uymadıklarını belirttiler.