Genel

Afganistan'da cuma namazında camide patlama oldu! 29 kişi öldü

Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde camide patlama oldu. Camiye cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda en az 29 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda ayrıca en az 100 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Uluslararası haber ajanslarının geçtiği son dakika haberine göre, Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde bir cami içerisinde, cuma namazı sırasında patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre en az 29 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi de yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, yaralılar arasında çocuklar da bulunuyor.

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hasaki Mine’nin Cudere köyündeki bir camiye yerleştirilen iki bombanın, cuma namazı sırasında patlatıldığını belirtti. Hogyani, saldırının etkisiyle cami çatısının çöktüğünü kaydederek ölü sayısının artmasından endişe edildiğini bildirdi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Olay yerinde olan başka bir yetkili de, “Kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları molozlardan çıkarmak için uğraşıyor. Ölü sayısının artabileceğinden endişe ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın