Gündem

Adres kodu nasıl öğrenilir? Adres kodunuzu öğrenmek için tıklayınız!

Türkiye’de adres yerine kod sistemine geçiliyor. Artık vatandaşlar açık adreslerini vermek yerine kodlarını verecekler. Bu nedenle pek çok vatandaş “Adres kodu nasıl öğrenilir?” sorusunun cevabını internet sayfalarında araştırıyor. Peki, adres kodu nasıl öğrenilir. Cevabı haberimizde…

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı Levent Yazıcı, 11 Aralık’ta, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda milletvekillerine adres kodu çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Yazıcı tarafından adres koduna ilişkin açıklamasında, “Vatandaşlar TC kimlik numarası ve açık adresini söylerken tedirgin oluyor. Bu projeyle 20-66-80-308 diyecek, dokuz rakam bu kadar, ‘adres kodu’ başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok” ifadeleri kullanılmıştı.

Adres kodu sistemi hali hazırda DASK’ın sitesinden öğreniliyor.

Adres Kodu nedir?

Adres kodu ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numaradır. 1 Mart 2013’den itibaren zorunlu deprem sigortası poliçesi işlemlerinde ve daha birçok işlemde kullanılmaya başlanıyor. Zorunlu deprem sigortanızı kolayca yaptırmak ve deprem sonrasında size vakit kaybetmeden ulaşmamızı sağlamak için adres kodunuzu mutlaka öğrenin!

5 Adımda hemen öğrenin

Adres kodunu öğrenmek istediğiniz adresi girerek, belirttiğiniz adrese ait adres kodunu 5 adımda kolayca öğrenebilirsiniz.

1. adım
Lütfen arama yapmak istediğiniz adres türünü seçiniz.

2. adım
Adres kodunuzu öğrenmek için adrese ait il/ilçe ve mahalle bilgilerini girin.

3. adım
Adrese ait cadde/sokak/bulvar/meydan adı veya bina/site adı bilgilerini girerek arama yapabilirsiniz.

4. adım
Adres kodunuzu öğrenmek için binanın dış kapı numarasını veya site, aparmant adını girin.

5. adım
Adres kodunuzu öğrenmek için iç kapı numarasını seçin.

Adres kodunuzu öğrenmek için tıklayınız