Ekonomi

Adınızı bu listede kontrol edin varsa Ziraat Bankası’ndaki paranız yanabilir: Banka hesabı olanları 15 Haziran’a kadar şubeye çağırdı!

Ziraat Bankası müşterisi olanlara çağrı yapıldı. Yapılan duyuruda, listenin yayınlandığı açıklandı. Söz konusu listede bilgisi bulunanların, en geç 15 Haziran 2023 tarihi mesai saati bitimine kadar şubeye gitmesi gerekiyor.

Ziraat Bankası’nda hesabı olanlar için 2023 yılı zaman aşımı duyurusu yapıldı. Yapılan duyuruda listede bulunan vatandaşların kimlikleri ile beraber şubeye gitmesi gerektiği bildirildi.

Konu ile ilgili açıklamada şu ifadeler yer aldı:


5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” in 8. maddesi gereğince bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubat ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmesi gerekmektedir.

Zamanaşımına uğrayan hesaplar listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin en geç 15 Haziran 2023 tarihi mesai saati bitimine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde, zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.

 

023 Yılı İçerisinde Zamanaşımına Uğrayacak Mevduat Hesapları ve Emanetler sorgulamasını yapmak isteyenler, Ziraat Bankası internet sitesi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler.