Sağlık

Adet ağrısına ne iyi gelir? Evde yapılacak 7 basit yöntem

SICAK SU TORBASI İLE AĞRILARA SON!
Bu dönemde karnızı ve belinizi sıcak tutmanız çok önemli. Karnınıza ısı uygulayarak, kan akışını rahatlatabilir ve sancıları hafifletebilirsiniz. Uzmanlara göre bu yöntem en ağır ağrı kesiciler ile aynı etkiye sahiptir.

BİTTER ÇİKOLATA EN BÜYÜK DOSTUNUZ
Regl döneminde ciddi şekilde magnezyum kaybı yaşanıyor ve bunu %70 oranında geri kazandıracak o şey kakao. Bitter çikolata yüksek kakao oranı ile  hem mutluluk hormonu salgılamamız hem de magnezyumumuzu geri kazanmamızı sağlayacak yönemlerin başında geliyor.

EN AZ 2 LİTRE SU İÇİN
Regl döneminde mümkün olduğunca çok su içmeye çalışın. Bu denli sıvı kaybı yaşarken, vücudunuzun susuz kalması çok normaldir. Su içerek, şişkinlik ve halsizlik gibi yaygın semptomları hafifletebilirsiniz. Bu yöntem ile kan ve sus kaybından oluşacak olan baş ağrılarınızı da azaltmış olacaksınız.

E VİTAMİNİ ALIN
Yapılan araştırmalara göre, regl dönemlerinde E vitamini takviyesi alan kadınların sancı şiddetleri azalmaya başlıyor. Eczanelerde satılan E vitamini kapsülleri dışında E vitamini içeren kuruyemiş, ıspanak ve avakado gibi besinler tüketmeniz ise yarar sağlayacak yöntemlerdendir.

DAHA FAZLA KALSİYUM TÜKETİN
Periyodunuz yaklaşmışken, günde 1200 mg kalsiyum tüketerek regl semptomlarınızı yarı yarıya düşürebilirsiniz, sancılar ve psikolojik ruh hali değişimleri de buna dahil olmak üzere.

KAHVE TÜKETMEYİN!
Maalesef çıldırmış bir şekilde kahveye uzanmaya çalışmak ağrıları geçirmenin aksine  ağrıları 2 katına çıkarma potansiyeline sahiptir. Kafeinin regl semptomlarını daha kötüleştirdiği bilinir ve vücuttaki östrojen seviyesini yükselttiği düşünülmektedir.

UYKUNUZA DİKAT EDİN
Regl öncesinde ve esnasında, uyku düzenimizin biraz bozulması normaldir. Regl dönemindeyken günde en az 7 saat uyumak ağrıların en büyük çözümü olabilir. Özellikle gece saat 11 ve 3 arası uykumak bize en büyük yarar sağlayacak olan uyku saati dilimlerindendir.

                                                                                                                    

Bir yanıt yazın