Personel Alımı

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Koruma Memuru Alımı İçin Düğmeye Bastı; Kontenjan Çok! Başvurular Bugün İtibariyle Başlayıp, O Tarihe Kadar Sürecek…

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel arayışları yaz ayları itibariyle gün yüzüne çıkmaya başladı. Arka arkaya yayınlanan ilanlar ile personel alımlarına hız vermiş olan kamu kurum ve kuruluşları arasına bugün itibariyle Adalet Bakanlığı da eklendi. Eski adıyla gardiyan, yeni adıyla infaz koruma memuru alımı için düğmeye basan Adalet Bakanlığı, yeni personel alımı için bugün itibariyle başvuruları almaya başladı.

Adalet Bakanlığı İnfaz Koruma Memuru Alımına Başvurular 29 Temmuz’a Kadar Devam Edecek

2022 yılında alacağı infaz koruma memurları için süreci bugün (18 Temmuz 2022) itibariyle başlatmış olan Adalet Bakanlığı, başvuruları 29 Temmuz 2022 tarihine kadar almaya devam edecek. Başvuruları online bir şekilde alacak olan Adalet Bakanlığı, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı doğrultusunda en yüksek puandan en düşük puana doğru bir sıralama gerçekleştirerek adayları mülakata alacak. Mülakatın ardından ise, mülakattan başarıyla geçen adayları arşive ve güvenlik soruşturmasına tabi tutacak olan Adalet Bakanlığı, bu aşamayı da geçen adayları kısa bir eğitimin ardından görev yerlerine atayacak.

Adalet Bakanlığı İnfaz Koruma Memuru Alımı Şartları Belli Oldu

Temel şartı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucu 60 puan ve üzeri olmak olan Adalet Bakanlığı, infaz koruma memurluğu için tüm şartlarını açıkladı. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanları ve yine sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların başvurularını kabul edecek olan Adalet Bakanlığı, temiz bir sicil kaydını da şart koştu. Adayların en az lise mezunu olmasını isteyen Adalet Bakanlığı, kamu haklarından mahrum edilmemiş olmak ve kamu kurumlarından soruşturma geçirmemiş olmayı da şartları arasına ekledi. Öte yandan erkek adayların askerlik ile ilişiğinin kalmamış olması ilanda bulunan şartlar arasında yer aldı.