Manşet

Acun Ilıcalı telif davasını kaybetti! Tazminatı 7 yıllık faizle ödeyecek!

Özel uçak almasından sonra telif davalarıyla gündeme gelen TV8'in sahibi Acun Ilıcalı'ya açılan bir telif davası sonuçlandı ve Ilıcalı davayı kaybetti.

Son günlerde gündemden düşmeyen Acun Ilıcalı, şarkıcı Demet Sağıroğlu ile besteci Görol Ağırbaş, kendilerine ait olan ‘Arnavut Kaldırımı’ adlı eserin yarışmalarda 16 kez izinsiz kullanılmasıyla ilgili açtığı telif davasını kaybetti. Mahkeme, 55 bin 200’er lira tazminatın 7 yıllık faiziyle Acun Medya Prodüksiyon şirketinden alınarak Sağıroğlu ve Ağırbaş’a ödenmesine hükmetti.

ACUN 100 MİLYON’A JETİNİ SATIP UÇAK ALMIŞTI

13 milyon dolar (102 milyon TL) olan özel jetini Survivor yarışmasını gerçekleştirdiği Dominik Cumhuriyeti’ne uçmak için Global Express XRS 2012 model uçakla değiştiren Acun Ilıcalı‘ya ünlü beste ve söz yazarı Şehrazat başta olmak üzere birçok isim “Önce telif ücretlerini öde” diyerek tepki göstermişti.

ARNAVUT KALDIRIMI DAVASINI KAYBETTİ

Telif tartışmalarına bir de hakaret davaları girerken, şarkıcı Demet Sağıroğlu ile besteci Görol Ağırbaş, kendilerine ait olan ‘Arnavut Kaldırımı’ adlı eserin 3 ayrı televizyon kanalındaki ‘O Ses Türkiye’, ‘O Ses Çocuklar’ ve ‘Rising Star’ adlı yarışmalarda 16 kez izinsiz kullanılmasıyla ilgili Acun Ilıcalı’ya açtığı telif davasını kazandı. Mahkeme, 55 bin 200’er lira tazminatın 7 yıllık faiziyle Acun Medya Prodüksiyon şirketinden alınarak Sağıroğlu ve Ağırbaş’a ödenmesine hükmetti.